Man rijdt op gestolen kinderfiets door Torhout en krijgt 600 euro boete

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 23-jarige man uit Torhout heeft in de Brugse rechtbank 600 euro boete gekregen, nadat hij 2,5 jaar geleden op een gestolen kinderfiets door de stad reed. David G. ontsnapt wel aan een celstraf.

De twintiger deed niet bepaald veel moeite om uit het vizier van het gerecht te blijven. Op 12 oktober 2016 merkte een patrouille van de lokale politie Kouter hem op, omdat hij op een veel te kleine kinderkoersfiets rondtoerde in Torhout. Toen G. een eenrichtingsstraat langs de verkeerde kant inreed, zetten ze hem langs de kant. Althans dat probeerden de agenten, want G. zette z’n fiets weg en nam de benen. Omdat de tweewieler gestolen bleek, werd de man geseind. Pas twee jaar later werd hij aangetroffen en verhoord over de opmerkelijke feiten. G. verklaarde dat hij de koersfiets indertijd had gekocht voor 50 euro van een kennis. Omdat de twintiger de politie vertelde dat hij wist dat hij wellicht gestolen werd, bracht het parket hem voor de rechter voor heling. “Die man is een figuur die serieus in de marginaliteit vertoeft met een ellendige ingesteldheid”, sprak de procureur vorige maand. “Eerst boden we hem nog een minnelijke schikking aan van 300 euro, maar die betaalde hij niet.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.