Man neergestoken na valse verkoop in Ravenhofpark: slachtoffer buiten levensgevaar

De politie kwam ter plaatse.
JHM De politie kwam ter plaatse.
De man die vrijdagmiddag op klaarlichte dag neergestoken in het Ravenhofpark in Torhout is buiten levensgevaar. Dat meldt het parket. De toestand van de man van middelbare leeftijd uit Kortrijk blijft wel ernstig.

Ondertussen raakt ook meer duidelijk wat er zich afgespeeld heeft op de parking achter het Ravenhofpark aan de Karel De Ghelderelaan in Torhout. De Kortrijkzaan had afgesproken met de daders om een verkoop te regelen die via internet was afgesproken. Om de verkoop te voltrekken, moest hij een grote som geld mee brengen. Het slachtoffer had dat ook bij zich en wachtte de verkopers op de parking op. Plots kwamen meerdere mannen met een wagen de parking opgereden en stapten op hem toe. Wat toen gebeurd is, is onduidelijk. In ieder geval kreeg het slachtoffer enkele steken toegediend. 

In de val gelokt

De daders stalen het geld van de Kortrijkzaan en reden meteen weg met hun auto. Het slachtoffer sprak een voorbijganger aan, waarna vrij snel ook de politie en een ziekenwagen ter plaatse kwamen. Hij kon net nog vertellen wat er gebeurd was. De man werd in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen stabiel. Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten loopt nog volop en de daders zijn nog niet gevat. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de man een onschuldige verkoop wou sluiten, maar in de val werd gelokt door zijn overvallers.

Speurders onderzoeken de plaats van de steekpartij.
JHM Speurders onderzoeken de plaats van de steekpartij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.