Legendarisch café Germinal tegen de vlakte

Torhout cafe germinal afgebroken
Benny Proot Torhout cafe germinal afgebroken
Vijf jaar nadat de laatste uitbaters de deuren sloten, is het legendarische socialistische café Germinal in de Oostendestraat tegen de vlakte gegaan.

Het complex werd in 1952 door de Algemene Centrale van de vakbond (ABVV) gekocht. Met Julien Vanclooster en Ginette Verhelst floreerde het café later met vele verenigingen die er hun thuis vonden. Ook Eric Vandewiele en Annie Sabbe stonden er tien jaar achter de tapkraan. Ze deden ook hun achterliggende feestzaal goed draaien. In 2014 kwam er een einde aan jaren van horeca. Sindsdien herinnerde alleen nog de gevel aan de roemrijke geschiedenis van de Germinal. Dat is nu ook verleden tijd. De bvba Robann kocht het pand en gaat er een nieuw flatgebouw met zeven woningen bouwen. De twee gelijkvloerse appartementen zullen elk een tuin hebben en de vijf andere op de drie bovenverdiepingen een balkon. De bouw start binnenkort.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.