Kasteelfamilie opent poorten voor kerstspektakel

De organisatoren en de familie Matthieu de Wynendaele bij het kasteel.
Benny Proot De organisatoren en de familie Matthieu de Wynendaele bij het kasteel.
Torhout ontvangt van 7 tot 23 december een nieuw topevenement op een unieke locatie, het Kasteel van Wijnendale.

Daarvoor doet de familie Matthieu de Wynendaele uitzonderlijk de deuren van het kasteel open voor een massa-evenement. Drie weken lang organiseert Historalia een levend kersttheater in zes kastelen in Vlaanderen, waaronder straks ook de Torhoutse waterburcht langs de Oostendestraat. Bezoekers betalen 14,95 euro om in elke ruimte van het Kasteel van Wijnendale een stukje spektakel of toneel te ontdekken.

Naast tal van medewerkers achter de schermen werken in totaal ruim 70 acteurs (in drie shiften) mee aan dit totaalspektakel. Maar… die helpende handen én acteurs brengt de organisatie niet met zich mee. Daarvoor doen zij net zoals bij de andere kastelen beroep op de inwoners van Torhout en omstreken. Iedereen mag en kan meedoen. Enkel met voldoende inschrijvingen kunnen Torhout en haar inwoners dit magisch kerstproject realiseren. Inschrijven kan op www.kerstmagie.be of tijdens een infoavond op 9 mei om 19 uur in de schuur van het kasteel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.