Inbraak en vandalisme bij The Message Ginbar in Ravenhofpark: “Elke dag is het wel iets. Triestig”

The Message Ginbar in het Ravenhofpark.
Jan Van Maele The Message Ginbar in het Ravenhofpark.
Er is ingebroken in de The Message Ginbar in Torhout, de pop-up in het Ravenhofpark. De foodtruck bleek opengebroken en de startkassa met ongeveer 250 euro is verdwenen. “Ik ben het grondig beu. Elke dag is het wel iets. Er moet iets veranderen”, zegt uitbater Heinz Van Roye. 

Heinz en zijn echtgenote Debra Stevens stelden de inbraak in hun hippe zomerbar dinsdagmiddag vast. “We waren gesloten tussen zondagnamiddag 15 uur en dinsdagmiddag 14 uur. Dan moet het gebeurd zijn. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het verlies en de schade aan de foodtruck valt gelukkig mee. Maar het is hoogst onaangenaam. Al het derde jaar op rij worden we met inbraak geconfronteerd”, vertelt Heinz.  “Vorig jaar werd de hele voorraad whisky en rum geplunderd, in 2017 bleken alle bakken bier verdwenen”, weet zijn echtgenote Debra.

Het slot van de foodtruck werd opengebroken en de kassa ontvreemd.
Jan Van Maele Het slot van de foodtruck werd opengebroken en de kassa ontvreemd.

Maar diefstal is niet het enige waarmee ze geconfronteerd worden. “In het park zit het ‘s nachts vol met hangjongeren. Elke morgen is het weer opruimen als we aankomen om de zaak te openen. Onze stoelen en tafels liggen doorheen het Ravenhofpark, de paraplu’s zijn meegenomen of staan open, het meubilair ligt door elkaar of het ligt vol met achtergelaten blikken bier en sigarettenpeuken. Triestig. We beginnen het grondig beu te raken en vragen respect voor onze zaak”, gaat Debra verder. Ik dring elk jaar aan voor meer verlichting in het park want het is er volledig donker. Maatregelen zijn tot nog toe uitgebleven. Ik hoop dat er binnenkort meer controle is", aldus Heinz 

Personeelslid Helena De Raeymaeker en medezaakvoerster Debra Stevens.
Jan Van Maele Personeelslid Helena De Raeymaeker en medezaakvoerster Debra Stevens.

Pop-up op de Zeedijk

 “Over de opkomst en de sfeer zijn we gelukkig wel erg tevreden. De zomer is tot nu toe een succes geweest. We laten onze ondernemingszin niet aantasten door het vandalisme en diefstal. Vrijdag opent ook in Zeebrugge een pop-up van The Message, op de Zeedijk, in het pand waar ‘t Zandlopertje was. De kaart en het concept is hetzelfde als in Torhout, al bieden we daar ook eten aan de hand van tafelbarbecues aan”, besluit zaakvoerder Heinz Van Roye. Hij is volop bezig met de laatste voorbereidingen, terwijl Debra op dit moment in Torhout achter de toog staat. 

Archieffoto. Heinz Van Roye (rechts) tijdens de voorstelling van zijn eigen gin-merk, The Message.
Benny Proot Archieffoto. Heinz Van Roye (rechts) tijdens de voorstelling van zijn eigen gin-merk, The Message.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daphne Depla

    Zo’n gezellig park!! Hoe men daar toch niets aan doet!!! Strenge straffen

  • WILFRIED DESLYPERE

    Het park zal stilaan een slechte naam beginnen krijgen, dit is geen reclame voor stad Torhout.