IN BEELD. Zo ziet de nieuwe stadskern van Torhout eruit

Zo zou Torhout er op een marktdag uitzien.
rv Zo zou Torhout er op een marktdag uitzien.
Er zijn nieuwe beelden van de toekomstige stadskern in Torhout. Zoals bekend wil de stad de Markt en omgeving heraanleggen.

Het masterplan werd in 2017 en 2018 opgemaakt door het team List–Lola–Sweco, na overleg met de handelaars en bewoners. Een jaar geleden doken de eerste beelden op. Die zijn nu gedetailleerder en verfijnder. Er komt een enkele rijrichting over het marktplein, meer ruimte voor langsparkeren, wandelen en fietsen. Daarnaast is gestart met het ontwerp en de uitvoering van de Markt, de Kortemarkstraat en de Rijselstraat en met het ontwerp van de eerste tuinen. De werken, die starten in de Kortemarkstraat, starten volgend jaar. De grootste nieuwigheden op de beelden zijn de keuze van het terras aan de achterzijde van het oude stadhuis en de integratie van een fontein. Vanaf woensdag 29 mei kan je de foto’s ook bekijken in het Stadskantoor.

De fontein en het terras zien er zo uit.
rv De fontein en het terras zien er zo uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.