Illegaal riskeert tien jaar cel voor messteken aan ex in bakkerij: “Dieren in het slachthuis worden respectvoller behandeld”

De politie sloot bakkerij Devriendt meteen af voor het onderzoek na de steekpartij.
Jelle Houwen De politie sloot bakkerij Devriendt meteen af voor het onderzoek na de steekpartij.
Een 27-jarige illegaal riskeert tien jaar cel voor zeven messteken aan zijn ex-vriendin Melissa Rogiers (34). Die kreeg ze toen ze aan het werk was in een bakkerij in Torhout. De beklaagde wachtte nadien buiten tot de politie arriveerde en spuwde op Melissa, die op de grond vocht voor haar leven. “Dieren in het slachthuis worden respectvoller behandeld dan zij die dag”, zegt haar advocaat Rik Demeyer.

De feiten dateren van 9 augustus 2018 in bakkerij Devriendt langs de Oostendestraat in Torhout. Melissa Rogiers en Karem F. hadden op dat moment al enkele maanden een explosieve relatie waarbij het verscheidene keren tot hoogoplopende ruzies en discussies kwam. Enkele dagen voordien liep Melissa nog rond in de bakkerij met een blauw oog, nadat ze een vuistslag had gekregen van haar vriend. Ze liet zich toch overhalen om het goed te maken. Die bewuste 9 augustus liep het toch volledig uit de hand, toen de vrouw - na een zoveelste discussie- alsnog besloot een einde te maken aan hun relatie .

Melissa Rogiers werd door haar ex-vriend neergestoken in de bakkerij.
Foto RV Melissa Rogiers werd door haar ex-vriend neergestoken in de bakkerij.

Slachtpartij

“De man kwam naar de bakkerij en bleef als een razende steken, terwijl mijn cliënte roerloos op de grond achter de toonbank lag”, zegt Rik Demeyer, de raadsman van Melissa. “Hij riep in het Frans dat ze aan het doodgaan was en stampte op haar hoofd. Haar dochtertje van amper 3 jaar zag alles gebeuren.”

Hij riep in het Frans dat ze aan het doodgaan was en stampte op haar hoofd. Haar dochtertje van amper 3 jaar zag alles gebeuren

Rik Demeyer

Opvallend genoeg bleef Karem F. na de steekpartij gewoon ter plaatse. Sterker nog: hij rookte een sigaret voor de deur en spuwde nog eens op Melissa, die op dat moment hevig bloedend op de grond lag. Hij liet zich gewillig inrekenen door de politie. De vrouw zelf moest in het ziekenhuis meerdere operaties ondergaan en verkeerde in levensgevaar. Vandaag draagt ze nog steeds de gevolgen van de wilde steekpartij. “Zowel fysiek als mentaal”, zegt meester Demeyer. “De steekpartij had veel weg van een slachtpartij. Dieren in het slachthuis worden respectvoller behandeld dan zij die dag. Dat hij nadien nog eens spuwde op mijn cliënte, die lag te vechten voor haar leven, was een vorm van pure vernedering.” 

Telefoontjes uit gevangenis

Volgens de burgerlijke partij was er van berouw geen sprake. Vanuit de gevangenis bleef Karem zijn ex-vriendin lastigvallen. Zo belde hij haar tot 40 keer per dag met een gsm die hij zijn cel had binnengesmokkeld. Melissa is momenteel nog steeds arbeidsongeschikt en zal ook blijvende ongeschiktheid overhouden aan de steekpartij.

Bakkerij Devriendt bleef enkele dagen gesloten na de steekpartij.
Jelle Houwen Bakkerij Devriendt bleef enkele dagen gesloten na de steekpartij.

Niet de bedoeling

Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve celstraf van 10 jaar voor de beklaagde. De man zelf verklaarde in de rechtbank dat hij geen intentie had om haar te doden. “Zij heeft als eerste het mes genomen en mij bedreigd”, verklaarde Karem. “Waarom ik haar dan gestoken heb? Ik was mezelf niet. Het was nooit mijn bedoeling om haar zo toe te takelen.” Zijn advocaat Joris Van Maele vroeg dan ook om de feiten te herkwalificeren van poging doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. “We zijn ons natuurlijk bewust van het feit dat het veel erger kon afgelopen zijn. Maar mijn cliënt had niet de intentie om haar te doden”, pleitte meester Van Maele. 

Volgens de verdediging was er tijdens de relatie ook sprake van geweld in beide richtingen en waren ze op het moment van de feiten beiden onder invloed van drugs. Ze vroegen een mildere toepassing dan de 10 jaar cel die werd gevorderd. Uitspraak op 14 maart.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Lindebrings

  Belgie, hét paradijs voor (illegale) criminelen !!! Is dàt nu het moderne België ? Vet overbetaald koningshuis, Het grootst aantal goed betaalde regeringsleden per "normale" belastingbetaler. Een dik betaalde justitie die in de verste verte niets meer met rechtvaardigheid te maken heeft? Binnenkort verkiezingen ... wie, of welke partij gaat zich eindelijk eens inspannen voor die brave belastingbetaler ? Wie kan ik nog geloven ? Of vertrouwen ?

 • Janneke Alsberg

  Hoe is het mogelijk dat het enige woord met enig afschrikkingseffect ''uitwijzing'' hier zelfs niet wordt vernoemd?

 • Dirk Daems

  ten eerste zulk crapuul kan je gewoon niet meer vrijlaten... wat er ook gebeurt in een relatie, moord of poging tot valt nooit goed te praten... wat ik idd niet snap is dat velen ondanks agressie toch steeds weer kansen blijven geven aan hun partner met losse handjes en het blijven goedpraten tot het uiteindelijk tot zulke dramatische omstandigheden leidt...

 • Angelo Cabooter

  10 jaar gevangenisstraf??? Veel te weinig. Geef hem maar 25 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord met voorbedachte rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • WILFRIED DESLYPERE

  En wanneer zal hij vrijkomen, als je iemand anders zijn/haar leven verwoest dan mag men hetzelfde doen, maar spijtig genoeg leven we nu in een maatschappij waar er meer over de rechten van de moordenaars en gangsters gesproken word dan over het leed van de slachtoffers.