Gezin geviseerd omdat ze Cerclefans zijn

VANDAAL SPUIT GRAFFITI OP AUTO, GEVELS EN ARDUINEN DORPELS

Op de nieuwe Volkswagen Caddy werd in blauwe verf het woord 'club' aangebracht. Vermoedelijk moet de dader in het supportersmilieu worden gezocht.
Jelle Houwen Op de nieuwe Volkswagen Caddy werd in blauwe verf het woord 'club' aangebracht. Vermoedelijk moet de dader in het supportersmilieu worden gezocht.
Een gezin uit de Werkenstraat in Torhout is voor de tweede keer in vier jaar tijd het slachtoffer geworden van een vandaal met blauwe verf. Die bekladde hun gevels, arduinen dorpels en schreef 'Club' op de motorkap van hun gloednieuwe wagen. "Wij zijn Cerclefans en die vandaal moet dat weten. Maar wie is het?" zuchten Jochen en Sylvie.

Het was voor Jochen (37), zijn vrouw Sylvie (35) en hun twee kinderen vervelend opstaan gisterenochtend. Rond 8 uur hing een buurvrouw aan de bel die meldde: "hebben jullie al gezien wat ze met jullie auto en gevels hebben gedaan?" Toen ze samen gingen kijken, slaakten ze een diepe zucht. Want voor de tweede keer in vier jaar tijd lijkt het erop dat dezelfde vandaal bij hen toesloeg.


"Op 6 september 2013 werd onze auto al eens beklad en hing dezelfde blauwe graffiti ook al tegen onze gevels", zeggen Jochen en Sylvie.

Ook de brievenbus en het huis, waaronder de ramen en arduinen dorpels, van het gezin werden beklad.
Jelle Houwen Ook de brievenbus en het huis, waaronder de ramen en arduinen dorpels, van het gezin werden beklad.

Vlaggetje

"Toen was er niet meteen een link met Club Brugge, al ging het natuurlijk wel om blauwe verf. In onze auto van toen hing een vlaggetje van Cercle. Wij zijn namelijk fervente supporters en gaan naar alle thuismatchen kijken met de kinderen. We dachten toen ook wel even aan een link met een Clubvandaal, maar hadden geen concrete aanwijzingen. Die zijn er nu wel. Op de motorkap van onze nieuwe Volkswagen Caddy staat in grote blauwe letters 'Club' geschreven. Het gaat om dezelfde blauwe verf als toen. De eerste keer dienden we ook klacht in bij de politie, maar werd de zaak bij gebrek aan bewijzen geseponeerd.Toen moesten we 650 euro franchise ophoesten, allesbehalve fijn."

Waarom?

De schade nu is een pak groter dan vier jaar geleden. "Met 650 euro zullen we allicht niet toekomen nu", vloekt het koppel. "We weten niet of de graffiti zo makkelijk van onze nieuwe wagen zal kunnen gehaald worden. Naast de letters op de motorkap is ook verf aangebracht op de chromen grill. We kregen het er niet meteen uit. Maar nog erger is dat de vandaal deze keer ook onze arduinen dorpels viseerde. We hebben hier verbouwd en die zijn nog vrij nieuw. Wellicht zal die verf daar intrekken en zal het moeilijk zijn om er alles af te krijgen. Ook onze ramen en gevels werden opnieuw beklad. Vier jaar geleden kwam een gespecialiseerde reinigingsfirma ook langs, maar de contouren van de vegen toen bleven altijd zichtbaar. We hopen te ontdekken wie ons viseert en waarom. We hebben met niemand ruzie, en zeker niet met Clubfans. Dat we enkel geviseerd worden omdat we Cerclesupporter zijn, is echt dom. Er is hier een supportersclub van Club in Torhout. Misschien schrijven we hen eens aan om te vragen of ze ons kunnen helpen." De politie stelde opnieuw een PV op en onderzoekt de zaak.