Geen autovrije Markt deze zomer

De Markt van Torhout zal deze zomer niet autovrij gemaakt worden. Dat heeft waarnemend burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) geantwoord op een vraag van raadslid Ward Baert (N-VA). De afgelopen jaren werd nochtans volop geëxperimenteerd met een autovrij plein tussen de Sint-Pieterskerk en de hoek met de Hofstraat.


Tijdens de eerste jaren duurde de autovrije periode nog enkele maanden, vorig jaar werd die periode al ingekort tot zes weken. "Deze zomer doen we het niet, omdat we niet kunnen", verklaart Audenaert. "De Scholengroep Sint-Rembert is immers volop bezig met de realisatie van enkele grote projecten. Daar komt ook een groot werk in de Spinneschoolstraat bij. Dat is net de omleidingsweg voor wagens die geweerd zouden worden op de Markt. We kunnen het dus niet maken om de Markt voor een periode af te sluiten."


Het idee van een autovrije Markt blijft evenwel overeind, zegt Audenaert. "In onze opdracht om ons plein een nieuw elan te geven, hebben we vermeld dat de kandidaten daarmee rekening mogen houden. Het is geen must, maar we willen toch wel bekijken of we onze Markt autoluwer kunnen maken." (BHT)