Gedetineerde bedreigt nicht, nadat die op kerstfeest ontevredenheid uit over z’n aanwezigheid

De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
Een 32-jarige man uit Torhout staat in de Brugse rechtbank terecht voor het bedreigen van z’n nicht. Yves B. kon het niet hebben dat de vrouw op een kerstfeest haar ontevredenheid uitte over z’n aanwezigheid.

Yves B. werd kort voor de eindejaarsfeesten in 2017 vrijgelaten uit de gevangenis. De man kon zo kerstavond vieren samen met z’n familie. Zijn nicht zou zijn aanwezigheid op het familiefeest echter niet op prijs gesteld hebben. Ook op 16 maart vorig jaar uitte ze haar ongenoegen over de aanwezigheid van B. op het trouwfeest van een andere nicht. Het deed de stoppen van de Torhoutenaar doorslaan. Bij thuiskomst van het feest bestookte hij z’n nicht met berichten vol doodsbedreigingen. Hij dreigde er meer de vrouw, haar man en twee kinderen “één voor één af te maken” of noemde haar “een stuk stront”. 

Yves B. stond op het moment van de feiten onder voorwaarden door een vonnis van 10 maanden met probatie-uitstel in een drugszaak. Bovendien had de onderzoeksrechter hem ook al voorwaarden opgelegd in een ander drugsdossier. Volgens de advocate van B. kampt haar cliënt met een autismespectrumstoornis. “Hij kan de dingen zo moeilijk in hun context plaatsen”, pleitte meester Elke Casier. “Mijn cliënt zou de bedreigingen nooit uitvoeren. Hij was een blaffende hond, maar zou niet bijten.” B. vroeg de rechter om een werkstraf. Het parket vorderde een effectieve celstraf. Uitspraak op 21 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.