Garage (en Clubsponsor) reinigt gratis bekladde wagen Cerclefans

Cerclefans Jochen Barzeele en Sylvie Campe bij hun wagen, die door een Clubsupporter werd beklad. "Dit is een zeer mooi gebaar", vindt Sylvie.
Jelle Houwen Cerclefans Jochen Barzeele en Sylvie Campe bij hun wagen, die door een Clubsupporter werd beklad. "Dit is een zeer mooi gebaar", vindt Sylvie.
Het nieuws over vandalisme bij een gezin Cerclesupporters bereikte gisteren ook de besturen van beide voetbalploegen. Een vandaal, kennelijk een Clubfan, viseerde voor de tweede keer in vier jaar tijd de woning en de auto van Cerclesupporters Jochen Barzeele en Sylvie Campe uit Torhout. Clubsponsor Auto Terminus kuist nu gratis hun bekladde wagen op.

De vandaal moet weten dat zijn slachtoffers fan zijn van de Vereniging, want net als vier jaar geleden spoot hij met blauwe graffiti op hun nieuwe wagen en hun gevel, arduinen drempels en ramen. Op de motorkap van de Volkswagen Caddy spoot hij de letters 'CLUB'.

Vip-arrangement

Eerst en vooral willen beide ploegen het vandalisme ten scherpste veroordelen en benadrukken ze dat er enkel sportieve rivaliteit mag nagestreefd worden. Beide ploegen ondernamen ook actie.


Cercle Brugge biedt komende zondag een volledig Vip-arrangement aan om hen een hart onder de riem te steken. Het gezin kan zo de thuismatch tegen Westerlo op een speciale manier beleven.


Club Brugge en hoofdsponsor Auto Terminus sloegen dan weer de handen in elkaar. Zij zullen ervoor zorgen dat alle schade van de VW Caddy verwijderd wordt.


"We beslisten gezamenlijk dat we voor dit gezin wel iets kunnen betekenen", zegt Marek Wozniak van Auto Terminus.

Hart blijft groen

"Wij zullen de graffiti van de wagen halen. Er komt een expert langs om te kijken of we de schade machinaal kunnen verwijderen. Op de motorkap kan dat misschien, voor de koplampen, grille en voorbumper moeten misschien reservestukken gehaald worden. Wij zullen samen met Club de auto op onze kosten herstellen."


Jochen en Sylvie zijn blij met de geste. "Dit is een zeer mooi gebaar", zegt Sylvie. "We krijgen tot de wagen hersteld is zelfs een vervangwagen. Minstens even goed vinden we dat beide ploegen het vandalisme veroordelen. We appreciëren de geste van Club. Zij krijgen zeker onze sympathie, maar ons hart blijft uiteraard groen", lacht Sylvie.

Dader onbekend

Intussen zoekt de politie nog steeds de dader. Er is intussen een tip, maar het is niet duidelijk wat die opleverde.


(JHM)