Eén dag na drieste overval gaat telecomwinkel alweer open: “De vier daders staan op camera, hopelijk levert dat iets op”

De winkel opende woensdagmiddag opnieuw de deuren.
Benny Proot De winkel opende woensdagmiddag opnieuw de deuren.
De winkelbediende die dinsdagavond werd geslagen en opgesloten in het toilet tijdens een brutale overval in de Orange-winkel in de Oostendestraat, gaat zo snel mogelijk weer aan het werk. Het slachtoffer, die geen schijn van kans had tegen de vier overvallers, is volgens collega’s vooral geschrokken.  De winkel ging woensdagmiddag gewoon open. “Er zijn camerabeelden van de overvallers. Hopelijk levert dat snel iets op”, zegt de verantwoordelijke.

Net op het moment dat de bediende klaar was om de telecomwinkel te sluiten, sloegen de vier overvallers toe. Ze stapten om 18.20 uur de zaak langs de Oostendestraat in Torhout binnen en dwongen de verkoper mee naar achter. “Daar sloegen ze het slachtoffer verschillende keren. Daarna sloten ze hem op in het toilet”, bevestigt de lokale politie Kouter. De daders hadden op die manier vrij spel en sloegen razendsnel hun slag. Enkele minuten nadat ze de Orange-winkel waren binnengedrongen, liepen ze al buiten met een grote hoeveelheid smartphones. Ook de inhoud van de kassa en portefeuille van de bediende gristen ze mee.

In de winkel was achteraan wanorde te zien
JHM In de winkel was achteraan wanorde te zien

Spoedbestelling

Op het moment van de overval waren er geen klanten aanwezig, waardoor de verkoper de enige getuige is. Die raakte lichtgewond, maar gaat in principe zo snel mogelijk weer aan de slag. De politie kamde dinsdagavond nog de buurt uit. Voorlopig zijn de overvallers echter spoorloos. De winkel ging woensdagmiddag wel gewoon weer open. De collega’s van het slachtoffer hopen op een snelle doorbraak. “Er zijn camerabeelden beschikbaar waarop de overval te zien is. De daders waren gemaskerd. Toch hopen we op een snelle doorbraak. De getroffen bediende is vooral flink geschrokken”, zegt een van de verantwoordelijken. Woensdagmiddag ging de rest van het personeel weer aan de slag. “Door een spoedbestelling te plaatsen bij Orange, konden we onze winkel snel terug openen.” 

Meer dan 20.000 euro

Over de precieze omvang van de buit bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid. In het hoofdfiliaal van Tiger Experience in Kuurne wordt nog een inventaris gemaakt. De daders namen wel de duurste modellen mee, waardoor de buit wellicht boven de 20.000 euro zal oplopen. In hun haast lieten ze wel enkele smartphones vallen. Mogelijk zijn daar vingerafdrukken op terug te vinden, al droegen de daders wellicht handschoenen.

Link met ramkraak

De lokale recherche van de politiezone Kouter voert het onderzoek. Volgens hun eerste vaststellingen gebruikten de overvallers een sporttas om de smartphones  mee te nemen. “Het labo van de federale politie kwam na de overval ter plaatse voor verder onderzoek in de winkel”, laat de politie weten. Opvallend: eind november werd het hoofdfiliaal in Kuurne getroffen door een ramkraak. Ook toen waren op camerabeelden vier daders te zien. Er wordt onderzocht of er een link bestaat tussen beide zaken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.