Drie stroompannes zetten 1.000 gezinnen zonder stroom

De stroompanne ontstond op het Amazoneplein vlakbij circus Barones.
Foto Jelle Houwen De stroompanne ontstond op het Amazoneplein vlakbij circus Barones.
Een groot deel van Torhout-Oost kreeg gisteren af te rekenen met drie stroompannes. De grootste ontstond rond 5 uur 's ochtends en duurde een klein uurtje. Daardoor zaten bijna 1.000 gezinnen even zonder stroom.

"Het ging om een middenspanningsleiding die kapot is gegaan tussen twee cabines", legt Infrax-woordvoerder Bjorn Verdoodt uit.


"Er werd gekeken om een overbrugging te maken om de mensen terug stroom te geven. Dat gebeurde maar helaas werd tijdens de werken rond de middag een laagspanningskabel geraakt. Daardoor ging tussen 12 en 15 uur de stroom nog tweemaal uit, deze keer bij een 100-tal gezinnen rond de Maasstraat." Die zaten meer dan twee uur zonder elektriciteit. De panne bedreigde ook het circus Barones dat zijn tenten heeft opgetrokken op het Amazoneplein, net waar de breuk in de cabine ontstond.


"Wij hebben gelukkig onze eigen stroomgroepen bij waardoor we, zij het in beperktere mate en tijd, zelf in stroom kunnen voorzien", klinkt het daar. De namiddagvoorstelling van 15 uur kon doorgaan. (JHM)