Doodrijder Emilie (20) mocht tijdens ongeval niet met wagen rijden: “Beschikte enkel over voorlopig rijbewijs”

Emilie Stevens combi
Mathias Mariën Emilie Stevens combi
De 23-jarige bestuurder die zondagochtend het dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij Emilie Stevens (20) om het leven kwam, beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door het Brugs parket.

Het ongeval gebeurde even na 5 uur langs de Diksmuidebaan in Ichtegem. G.K. (23) uit Torhout zat achter het stuur van zijn BMW, met zijn zus (18), Emilie (20) en nog een derde vriendin (18) als passagier. 

Toen G. de dodelijke crash veroorzaakte, was hij niet alleen onder invloed en reed hij te snel, maar eigenlijk mocht de jonge twintiger op dat moment helemaal niet met de wagen rijden. De man uit Torhout beschikt momenteel slechts over een voorlopig rijbewijs. Dat bevestigt het parket van Brugge aan onze redactie. 

Dat betekent dat hij niet in het weekend mag rijden en al zeker geen passagiers mag vervoeren. Eerder raakte wel al bekend dat het jonge verkeersslachtoffer geen gordel droeg en daarom uit het voertuig werd geslingerd.

Rouwhoekje

De familie van Emilie (20) liet afgelopen weekend al verstaan dat ze het gedrag van de chauffeur – de broer van haar beste vriendin – afkeuren. “Hij had gedronken, hé. Dat doe je niet”, klonk het. Dat de twintiger niet over een geldig rijbewijs beschikt, maakt het voor hen nog moeilijker. 

De familie neemt op vrijdag 27 december afscheid van Emilie tijdens de uitvaart in Oostende. In het woonzorgcentrum waar de jonge vrouw werkte, is ondertussen een rouwhoekje ingericht. 
62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  Voor vijfentwintig jaar straffen met de fiets.

 • Daniel Wouters

  De wet is de wet,er zijn steeds mensen die denken dat ze het beter weten en er geen rekening mee houden,wanneer er dan iets ernstig gebeurd moeten zij de consequenties van hun daden dragen zonder enige clementie zo werkt het systeem het best.

 • Luc Van de Velde

  Mensen.....elke bestuurder met een voorlopig rijbewijs, zou zijn rijbewijs moeten inleveren op vrijdagavond tot maandagochtend op het politiebureau van zijn woonplaats. bij onregelmatigheden, kan de politie direct actie ondernemen. véél beter dan allerlei toepassingen ,al dan niet elektronisch, om rijden te voorkomen wanneer het niet mag.

 • Daniel Wouters

  De wet is de wet,er zijn steeds mensen die denken dat ze het beter weten en er geen rekening mee houden,wanneer er dan iets ernstig gebeurd moeten zij de consequenties van hun daden dragen zonder enige clementie zo werkt het systeem het best.

 • Eric Verelst

  Hoog tijd om werk te maken van 1 gemeenschappelijke E-ID waarop zowel de gegevens van je identiteitskaart als rijbewijs en dergelijke opstaan. Een bestuurder moet STEEDS die ID in de auto steken alvorens te starten. Wanneer er op de chip info staat dat de bestuurder niet mag rijden, zal de auto niet starten. Kan dus ook dienen als alcoholslot, belemmering van rijden zonder verzekering enzovoort. Welke start-up kan zich hier eens mee bezig houden?