Bouw van project ‘Pieter Behaeghel’ kan beginnen

Alle partners zijn klaar voor het project Pieter Behaeghel.
rv Alle partners zijn klaar voor het project Pieter Behaeghel.
In de Sint-Jozefstraat in Torhout is het startschot gegeven van de bouw van het nieuwe project ‘Pieter Behaeghel’, een moderne schoolvleugel voor de Middenschool Sint-Rembert.

Het gaat om een gezamenlijk project tussen Scholengroep Sint-Rembert en de organisatie Scholen van Morgen. Het oude schoolrestaurant ging er tegen de vlakte, nu het nieuwe restaurant De Brug is geopend. De multifunctionaliteit van het nieuwe gebouw staat centraal, omdat zowel de Middenschool Sint-Rembert Torhout, de Oefenschool als alle algemene diensten er onderdak zullen vinden. Zo voorziet de nieuwbouw lokalen voor de Middenschool, een sportzaal voor de Oefenschool, kantoren voor de algemene diensten en vergaderruimtes voor alle andere scholen van de groep. De naam Pieter Behaeghel verwijst naar de leraar van de Middenschool, die ook een schrijver was met een voorliefde voor onderwijs en voor de Vlaamse taal. Hij stichtte in 1810 een kostschool voor jongens waaruit later het Sint-Jozefsinstituut groeide. De nieuwbouw moet vanaf februari 2020 in sneltempo uit de grond rijzen. Een jaar later zal het gebruiksklaar zijn.

Zo moet het eruit zien.
rv Zo moet het eruit zien.
Zo ziet het er nu uit.
rv Zo ziet het er nu uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.