Bestuurder knalt onder invloed van alcohol tegen twee wagens op oprit van woning: “Al het derde ongeval in 21 jaar tijd bij ons”

Beide wagens zijn wellicht perte totale.
SDVO Beide wagens zijn wellicht perte totale.
Een 36-jarige bestuurder uit Torhout heeft woensdagnacht voor flink wat schade gezorgd in de Warandestraat in Torhout. Hij knalde op twee wagens die op de oprit voor een woning stonden geparkeerd. “We wonen hier 21 jaar en het is de derde keer dat we een gelijkaardig ongeval meemaken”, zegt Peter Gevaert. De veroorzaker van het ongeval legde na de klap een positieve ademtest af.

Torhoutenaar Peter Gevaert lag woensdagnacht met zijn vrouw en kinderen te slapen in hun woning op het kruispunt van de Warandestraat en Heidestraat. Rond 2 uur werd het koppel gewekt door een luide klap. “Ik liep naar buiten en zag een onbekende wagen op onze oprit staan”, vertelt de man. “Hij had onze Audi A4 en Volkswagen Touran aangereden.” De 36-jarige bestuurder uit Torhout kwam uit de Hogestraat gereden en wilde op het kruispunt via de Heidestraat richting Wijnendale rijden. In de bocht ging hij echter rechtdoor. Aangezien ter plaatse geen remsporen te zien waren, viel de man wellicht in slaap. Hij legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Later zal hij zich wellicht nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden. 

De bestuurder ging rechtdoor op het kruispunt.
SDVO De bestuurder ging rechtdoor op het kruispunt.

Derde ongeval

“Die bestuurder was zelf geschrokken en leek niet te beseffen wat er gebeurd was”, vertelt Peter. “Hij leek niet echt dronken en was vriendelijk. Eerst beweerde hij dat hij enkel m’n achterlicht had geraakt, maar toen hij de schade zag, kwam stilaan het besef.” 

Peter en zijn gezin wonen sinds 1998 aan het kruispunt. Het is al de derde keer dat ze een gelijkaardig ongeval meemaken. “Het is hier zone 50 en er staan wegversmallingen in de straat, maar toch rijden veel bestuurders nog te snel. Bij het eerste ongeval woonden we hier een jaar, daarna was het in 2006 prijs. Toen reed een bestuurder door de vangrail recht onze tuin binnen. Het stadsbestuur plaatste toen een extra buffer, maar die hield de bestuurder afgelopen nacht niet tegen.” 

Perte totale

De twee wagens van Peter zijn wellicht perte totale. De Audi werd door de klap tegen de garage gekatapulteerd. De Volkswagen belandde in de haag. “De autogarage moet nog een bestek opmaken en ook de verzekeringsexpert moet nog langskomen, dus over de precieze schade hebben we nog geen duidelijkheid. Volgens de verzekeraar zullen de auto’s wellicht te oud zijn om nog hersteld te worden. Zowel mijn vrouw en ikzelf hadden vandaag gelukkig verlof. Van de garagist krijgen we waarschijnlijk voor even een vervangwagen, maar voor in de toekomst zullen we toch een andere oplossing moeten zoeken. Of we die bestuurder iets verwijten? Eigenlijk niet. Hij heeft het niet met opzet gedaan. Toch heeft hij geluk gehad dat er niemand gewond is geraakt. Als hij recht op onze Audi had gereden, zat die wellicht in onze woning. De schade blijft nu gelukkig beperkt tot onze twee wagens. Voor hetzelfde geld had die man iemand aangereden.” 

De bestuurder ging rechtdoor in de bocht en miste de buffer die geplaatst werd na een eerder ongeval.
SDVO De bestuurder ging rechtdoor in de bocht en miste de buffer die geplaatst werd na een eerder ongeval.
De bestuurder knalde op de oprit tegen de twee wagens.
SDVO De bestuurder knalde op de oprit tegen de twee wagens.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Peeters

    In de Heidestraat is het 'plezant' wonen. Ik woon hier 6 jaar -denk ondertussen aan verhuizen- want ze rijden hier echt te snel. En de stad doet niks!

  • guy vermeulen

    in bochten,einde van een straat,mogen ze mij een huis geven voor niks ,zou er niet durven in wonen ! Ze rijden hier al op rechte stukken de living binnen tot in de keuken . Minder ongevallen zeggen ze ,je moet maar eens lezen wat er allemaal verongelijkt . Hier is het maar wat blikschade ,in feite ouden ze je twee identieke nieuwe autos moeten geven .

  • Peter Buyck

    3 ongevallen op 21 jaar tijd? Veel minder erg dan 3 ongevallen in één jaar tijd...