Beruchte tafelschuimster krijgt 4 maanden cel voor onbetaald etentje in Chinees restaurant

Nadine W. stapelt de veroordelingen op.
Dujardin / Houwen Nadine W. stapelt de veroordelingen op.
De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 4 maanden gekregen voor een onbetaald etentje in een Chinees restaurant in Torhout. Ze moet ook 2.400 euro boete betalen.

De feiten dateren van 29 mei. Die dag ging Nadine W. eten in restaurant Jia Cheng in Torhout. De rekening van 29,60 euro bleef naar slechte gewoonte onbetaald. “De beklaagde ging op restaurant, terwijl ze wist dat ze de rekening niet kon betalen”, stelde de rechter dinsdag. “Ze was op het moment van haar arrestatie al gekend voor meer dan 80 soortgelijke feiten.” 

Nadine W. verscheen de voorbije weken meermaals voor de strafrechter voor afzetterij. De Gentse correctionele rechtbank stelde intussen een psychiater aan om de tafelschuimster te onderzoeken. In het Brugse dossier kreeg W. dinsdag 4 maanden cel en 2.400 euro boete. Als ze dat bedrag niet betaald, komt er nog eens 2 maanden cel bovenop. Peter Gonnissen, de advocaat van Nadine W., is van plan om beroep aan te tekenen tegen het vonnis.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Rolly

    Belachelijk,€2400 boete?Blijkbaar zien de heren van het gerecht er een hobby in,deze vrouw heeft hulp nodig geen gevangenis straf,en trouwens kunnen de restaurant houders alles bewijzen?