25-tal personen geëvacueerd door brandende wc-rol in psychiatrisch centrum

De schade bleef beperkt.
Jan Van Maele De schade bleef beperkt.
In het psychiatrisch zorgcentrum De Ent langs de Aartrijkestraat in Torhout zijn maandagmorgen een 25-tal personen geëvacueerd na een brand. In een gemeenschappelijke badkamer trof de brandweer een smeulende wc-rol aan. Er wordt onderzocht hoe het vuur is ontstaan.

Het automatisch brandalarm van De Ent ging even na 7 uur af. In de zorginstelling, waar plaats is voor zo’n 60 patiënten, waren op dat moment een 25-tal personen aanwezig. Zij werden meteen geëvacueerd en moesten buiten wachten aan een afgesproken verzamelpunt. De toegesnelde brandweer trof in een gemeenschappelijk badkamer van het gebouw een smeulende wc-rol aan. De rook zorgde ervoor dat het brandalarm in werking trad. De schade in de badkamer bleef uiteindelijk beperkt. De brandweer ventileerde het gebouw, waarna iedereen weer naar binnen mocht.  Er is een onderzoek gestart naar hoe het vuur is kunnen ontstaan.

De brandweer had het vuur snel onder controle.
Jan Van Maele De brandweer had het vuur snel onder controle.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.