Topdag voor provinciedomein dankzij Gordelfestival

MET 16.000 DEELNEMERS LICHTE DALING TEGENOVER VORIG JAAR, MAAR...

Zestienduizend mensen hebben gisteren deelgenomen aan het Gordelfestival. Een groot deel daarvan hield ook halt in het provinciedomein in Huizingen. Wie met de wagen kwam moest in de namiddag geduld hebben want alle parkings waren al snel volzet. Het publiek kon de hele dag genieten van animatie en optredens. Het evenement verliep zonder incidenten.

's Ochtends leek het Gordelfestival nog letterlijk in het water te vallen, maar na de middag klaarde de hemel op en scheen de zon. Omstreeks 14 uur hadden de parkeerwachters al de handen vol met doorsturen van de automobilisten op de Henri Torleylaan in Huizingen omdat beide parkings aan het domein zelf volzet waren. Ook de derde parking, op het doortrekkersterrein, liep in een mum van tijd vol en dus werd parkeren op de Torleylaan zelf ook oogluikend toegestaan, ondanks een eerder ingevoerd parkeerverbod. Op het domein konden de bezoekers verschillende sporten ontdekken zoals badminton, taekwondo of schermen. De kinderen kwamen aan hun trekken in een echt middeleeuws dorp terwijl mama en papa dan weer een streekproduct konden proeven op een marktje.

In totaal namen 16.000 mensen deel aan de uitgestippelde wandelingen en fietstochten waarmee het Vlaams karakter van de rand rond Brussel onderstreept moest worden. Dat is een lichte daling tegenover vorig jaar. Volgens de organisatie kwam dat vooral door de slechte weersvoorspellingen en de hevige regenval in de ochtend. Gedeputeerde bevoegd voor de provinciedomeinen Walter Zelderloo (Open Vld) glunderde toch want zoveel bezoekers kreeg het provinciedomein nog nooit tijdens de voorbije edities van het Gordelfestival.

Enige grote trekpleister

"Dit is perfect", vertelt hij. "Ons domein was de enige grote trekpleister dit jaar en dat is er aan te merken. Van overal zakken bezoekers af. Wandelaars en fietsers houden hier vandaag halt en tegelijk zullen hier zeker heel wat mensen van buiten Vlaams-Brabant voor het eerst een kijkje komen nemen. Ik ben blij dat alle organisaties, maar ook de Vlaamse overheid en de provincie met alle diensten konden samenwerken om dit te realiseren. Voor mij mag het elk jaar zo georganiseerd worden."

Op het domein verliep alles rustig en ook op de weg gebeurden amper ongelukken. Enkele deelnemers liepen wel schaafwonden op bij valpartijen maar grotere incidenten bleven uit. Laura Tesoro en Clouseau mochten gisterenavond dan het Gordelfestival afsluiten.

Wie wil kon ook op een originele manier poseren met de ridders in het middeleeuws dorp in het provinciedomein.
Mozkito Wie wil kon ook op een originele manier poseren met de ridders in het middeleeuws dorp in het provinciedomein.
Fietsers arriveren aan het provinciedomein terwijl automobilisten aanschuiven op zoek naar een parkeerplaats.
Mozkito Fietsers arriveren aan het provinciedomein terwijl automobilisten aanschuiven op zoek naar een parkeerplaats.