Toon een logo en hij zegt je het automerk

Arend amper vier jaar oud, maar gek van wagens

Zijn favoriete auto? Een Tesla. Zijn droomberoep? Taxichauffeur. Aantal speelgoedautootjes? Meer dan vijfhonderd. Maak kennis met Arend Baert uit Baasrode. Amper vier jaar, maar nu al een autofreak. Toon hem een logo en hij zegt je zonder verpinken welk automerk het is. Dat bewijst hij ook vanavond in het nieuwe 'Little Big Shots' op VTM.

Kinderen die hun talenten kunnen tonen aan het grote publiek. Zonder wedstrijd, zonder jury en zonder liveshows, maar gewoon voor het plezier. Dat is de insteek van het nieuwe vtm-programma 'Little Big Shots', waarin presentatrice Nathalie Meskens ongetwijfeld met verstomming zal geslagen worden.

Kleuren

Een van die kinderen is de kleine Arend Baert uit Baasrode. Hij is amper vier, maar kent wel alle automerken uit het hoofd en kan moeiteloos de logo's en symbolen linken aan een automerk. Dat hij dit met het grootste gemak kan, bewijst hij deze avond op vtm.

Arend is dan ook een autofreak. "Nooit anders geweten", zegt mama Aster Herssens. "De verschillende kleuren heeft hij geleerd aan de hand van zijn autootjes. Later begon hij zich ook af te vragen welk merk de auto's van familieleden hadden. En daarna die van buren en vervolgens mocht er geen auto meer passeren of hij polste ernaar. En nog straffer: hij onthield dat ook allemaal. Verbazingwekkend hoe hij dat allemaal memoriseert. Sindsdien zijn rustige fietstochtjes er niet meer meer bij. Van elke voorbijrijdende auto roept Arend dan van in zijn fietsstoeltje achterop het merk."

Kindertijd opa

Het mag dan ook niet verbazen dat Arend een massa speelgoedautootjes heeft, met gemak meer dan vijfhonderd. "Hij krijgt er zoveel cadeau omdat iedereen weet dat hij er gek op is", zegt de mama. "We hebben zelfs moeten leren dat hij ook blij moet zijn als hij eens geen autootje als cadeau krijgt. Ook de autootjes uit de kindertijd van opa zijn aan de verzameling toegevoegd."

Tussen de tientallen automerken heeft Arend alvast één grote favoriet. "De Tesla", zegt hij zonder verpinken. "Omdat het leuk is dat die helemaal zelf kan parkeren én omdat hij op elektriciteit rijdt. Ik leer nu zoveel mogelijk over auto's, omdat ik later veel auto's wil en ik wil er ook mee werken. Taxichauffeur lijkt mij ideaal."

Wie Arend aan het werk wil zien, kan vanavond afstemmen op vtm om 20.40 uur.

De vierjarige Arend Baert tussen zijn meer dan vijfhonderd speelgoedautootjes.
Geert De Rycke De vierjarige Arend Baert tussen zijn meer dan vijfhonderd speelgoedautootjes.