Zomerzoektocht Davidsfonds in Bilzen
en Tongeren: 20.000 deelnemers

Zomerzoektocht editie 2019 van het Davidsfonds brengt fietsers, wandelaars en automobilisten langs mooie plekjes, dit jaar in Bilzen en Tongeren.
KOS Zomerzoektocht editie 2019 van het Davidsfonds brengt fietsers, wandelaars en automobilisten langs mooie plekjes, dit jaar in Bilzen en Tongeren.
Bilzen en Tongeren hopen komende zomer 20.000 toeristen te verwelkomen. Zoveel mensen worden verwacht op de zomerzoektocht, een organisatie van het Davidsfonds. Voor de 32ste editie van de culturele tocht kunnen deelnemers heel de zomer lang de verborgen parels van de streek verkennen. Nieuw dit jaar is dat het Davidsfonds samenwerkt met Schatten van Vlieg. 

De zomerzoektocht is een succesverhaal. “Er zijn de verrassende vragen”, stelt Kris Opdedrynck, de algemeen-directeur van het Davidsfonds. “Op het lusvormige parcours kan je de streek met andere ogen bekijken. Gastvrije horeca en handelaars bieden de deelnemers leuke extraatjes aan. Verder bieden we een prijzenpot van 6.000 euro aan met een reis naar Griekenland als hoofdprijs. Goed voor een waarde van 2.000 euro.”

Wat bij de zomerzoektocht ook aanslaat is dat de tocht zowel op maat van de kinderen als van volwassenen wordt opgesteld. Er is keuze uit twee tochten: voor het hele gezin en voor de ervaren speurders. “De vier stopplaatsen zijn verbonden via een fiets- of autoparcours”, licht Peter Frison, de samensteller van de tocht, toe. In Bilzen, Tongeren en Alden Biesen vertrekt een wandellus van twee kilometer. De fietsroutes zijn een kleine 43 kilometer lang. “De focus ligt dit jaar extra op beleving voor de hele familie”, aldus nog Frison. Bij de zoektocht hoort een nieuwe streekgids: Haspengouw, bekende inwoners gidsen je door Tongeren en Bilzen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.