Zo’n 250 kinderen maken kennis met
boerenstiel op Binnen bij Boerendag

Kinderen picknicken op de koer van de boerderij van Luc Engelborghs uit Rutten.
Benoit De Freine Kinderen picknicken op de koer van de boerderij van Luc Engelborghs uit Rutten.
Een 250-tal lagereschoolkinderen maakten vrijdag kennis met de boerenstiel. Tijdens binnen ‘Binnen bij Boerendag’, georganiseerd door de stad Tongeren, kregen ze een inkijk in het bedrijf, de velden en de weilanden van de landbouwers. “Zo’n dag is nodig, want kinderen weten niet meer waar hun vlees vandaan komt”, aldus gastheer Luc Engelborghs.

“Kinderen weten niet meer wat een boer doet”, vertelt Luc. “Ze zijn vervreemd van de landbouw, ze zien boeren als grote vervuilers. Hier krijgen ze een heel ander beeld. We gaan op een diervriendelijke manier om met de beesten. De kinderen ervaren hoe een boer elke dag werkt. We brengen hen in contact met de praktijk en laten hen zien hoe de productie van vlees, melk en fruit verloopt. Kinderen denken dat het vlees uit een warenhuis komt”, vervolgt hij. 

Bij Luc Engelborghs werden zeven standen opgesteld die elk een onderdeel van de landbouw belichtte: de veeteelt, teelt van appelen en peren, de aardbeikweek, de gewassen in het veld, de kippen en kuikentjes,... Verder kregen ze ook uitleg over een pikdorser, een mega-sproeier en andere machines die de boer op het veld en in de plantages gebruikt. 

Een fruitteler geeft uitleg over wat hij doet om appelen en peren op de markt te brengen.
Benoit De Freine Een fruitteler geeft uitleg over wat hij doet om appelen en peren op de markt te brengen.
Op Binnen bij Boerendag in Tongeren maken kinderen kennis met de dagelijkse werking op een boerderij zodat ze weten waar het vlees vandaag komt die ze thuis op hun bord krijgen.
Benoit De Freine Op Binnen bij Boerendag in Tongeren maken kinderen kennis met de dagelijkse werking op een boerderij zodat ze weten waar het vlees vandaag komt die ze thuis op hun bord krijgen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.