Zes publieke parkings voor 100.000 bezoekers

Tongeren telt iets meer dan 30.000 inwoners. Nu zondag komen daar nog eens naar schatting 100.000 mensen bij. De overgrote meerderheid daarvan komt met de auto naar de Kroningsprocessie, een minderheid met de bus.


De NMBS legt geen extra treinen in om pelgrims, dagjesmensen en toeristen naar de kroning in de oudste stad van het land te brengen. Om de toestroom aan auto's op te vangen en vlot te kunnen verwerken, worden zes publieke parkings voorzien. Wie daar z'n wagen achterlaat, betaalt 5 euro.


De parkings liggen aan de rand van het Tongerse centrum en kunnen samen 5.000 wagens stallen: kazerne Ambiorix, voetbalveld aan de Beemdstraat, de parking Sint-Jozef Nieuw-Tongeren, die van de Nijverheidsschool op de Rode Kruislaan, de Hippodroom en Kleinveld parking D' Office.


Op zondag 3 en 10 juli zijn de zes parkings toegankelijk van 10 tot 1 uur 's nachts.


Op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli openen de randparkings om 15 uur en gaan om 1 uur 's nachts dicht. De bussen parkeren op het industrieterrein Overhaem en op Plinus. Daar kunnen nog eens 6.000 wagens staan.


Bovendien zijn nog honderden parkeerplaatsen vrij in ondergrondse parkings aan shopping Julianus en de parking op de Hondsstraat alsook de nieuwe parking in de nabijheid van het politiegebouw.


Meer info over de bereikbaarheid van Tongeren vind je op www.kroningsfeesten.be of je kan mailen naar info@kroningsfeesten.be. (LXB)