Tungrirun bekroond met prijs Marcel Engelborghs

De prijs Marcel Engelborghs voor 2019 gaat naar de Tungrirun, de stratenloop in Tongeren die dit jaar voor de 30ste keer op rij werd georganiseerd.

Traditioneel vindt de loopwedstrijd plaats op 1 mei. Het sportieve evenement voor jong en oud kreeg dit jaar zo’n 3.000 lopers aan de start. Voor burgemeester Patrick Dewael was het jubileum niet de enige reden om de cheque van 500 euro aan de laureaat toe te kennen. “De Tungrirun is veel meer dan een stratenloop”, zegt hij. “Ze brengt veel Tongenaren in beweging, zowel op als langs het parcours door de stad. In de weken voorafgaand aan de run zie je veel Tongenaren trainen in de stad. De Tungrirun zorgt voor samenhang in de stad.”

De Tungrirun, een organisatie van serviceclub Rotary Tongeren en de Atletiekclub De Demer (ADD) uit Tongeren, kent een gestage groei. Het eerste jaar deden 270 lopers mee, vandaag zijn het er al 3.000.   

Burgemeester Patrick Dewael overhandigt een cheque aan de organisatie van Tungrirun.
Mine Dalemans Burgemeester Patrick Dewael overhandigt een cheque aan de organisatie van Tungrirun.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.