Tongerenaar (44) zwalpend van de weg gehaald

Omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd ook een speekseltest opgelegd. Deze test wees op recent gebruik van amfetamines.
AP Omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd ook een speekseltest opgelegd. Deze test wees op recent gebruik van amfetamines.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Bilzersteenweg in Hoeselt een zwalpend voertuig onderschept. Dat gebeurde door politie Bilzen-Hoeselt-Riemst rond 0.45 uur. Bij controle bleek de bestuurder iets meer dan 1 promille alcohol in het bloed te hebben. Dat is bijna het dubbele van de toegelaten norm. Omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd ook een speekseltest opgelegd. Deze test wees op recent gebruik van amfetamines. De bestuurder kon ook geen geldig rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd getakeld. Op het commissariaat van Bilzen werd een speekselanalyse uitgevoerd. De 44-jarige bestuurder uit Tongeren krijgt zijn voertuig terug na het voorleggen van zijn rijbewijs. De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.