Tongenaar (39) takelt zwarte man toe, parket gaat uit van racistisch motief

station Tongeren
Borgerhoff station Tongeren
Aan het station van Tongeren is woensdag een 39-jarige man uit Tongeren opgepakt nadat hij een 58-jarige Luikenaar in elkaar sloeg. Het slachtoffer is een gekleurde man. Het parket gaat uit van racistische motieven en liet de dader aanhouden.

Waarom de stoppen bij de Tongenaar doorsloegen, is voorlopig onduidelijk. Maar volgens het parket gaat het om het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheden.

Racistisch

Het slachtoffer had medische verzorging nodig en is tijdelijk werkonbekwaam. Nog volgens het parket gaat het om een ‘discriminatoir motief van de agressieve aanval’. De politie gaat er van uit dat de huidskleur de reden van de aanval was.

Getuige

Volgens een ooggetuigen viel de dader de oudere man vrijwel meteen lastig. “Het slachtoffer negeerde hem in eerste instantie”, klinkt het. “Toen begon de dader de oudere man te duwen en viel hij ook zijn vrouw lastig. Zij probeerde hem tot rede te brengen, waarop hij haar duwde. De zwarte man duwde terug, en incasseerde daarop meteen harde klap in zijn gezicht. Ikzelf heb hem eerst ook nog geprobeerd tot rede te brengen, maar het had geen zin. Hij was fors gebouwd en rook bovendien naar alcohol.”

Het slachtoffer, een 58 jarige man uit Luik, werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket Limburg besloot de agressor voor te leiden bij de onderzoeksrechter in Tongeren die hem liet aanhouden. 

Later meer. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anes Demir

  Ik vind het erg dat zo iets kan gebeuren

 • Leopold Vanhoof

  Hij is ondertussen al wel vrij gelaten zeker?

 • Sara Verstraeten

  Schaam jullie eigen Stefan als je niks zinnig te zeggen heb zwijg mens

 • daniel daue

  @ stefan crama zo is het ook

 • Vic Smeets

  Stefan crama... Hoeveel gekleurde mannen moet men dan in elkaar slaan voor het rascisme is....5? 10? Laat uw rascistische praat toch.....