Toerisme Tongeren lanceert nieuwe educatieve zoektocht voor jongeren

De zoektocht stuurt jongeren op pad door de stad om al doende de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is te ontdekken.
RV De zoektocht stuurt jongeren op pad door de stad om al doende de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is te ontdekken.
Toerisme Tongeren zet met de vernieuwde educatieve zoektocht in op jongeren en sluit daarbij naadloos aan bij de visie van het stadsbestuur om van Tongeren een nog meer kind- en jeugdvriendelijke stad te maken.

Net zoals bij de nieuwe toeristische gids 2020, werd er veel aandacht besteed aan een frisse en toegankelijke brochure, met mooie foto’s van goede kwaliteit. Een uitgave die zeker niet zal misstaan tussen de cursussen en gekafte schoolboeken. De zoektocht stuurt jongeren op pad door de stad om al doende de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is te ontdekken. Bovendien heeft de zoektocht een sterk educatief karakter en leren de jongeren over de geschiedenis van onze stad.

Franstalige versie

“De zoektocht kreeg een grondige opfrisbeurt, zowel qua inhoud als vormgeving”, vertelt waarnemend burgemeester An Christiaens. “Bovendien worden bestaande én nieuwe bezienswaardigheden in de ‘picture’ gezet. Wij zijn ervan overtuigd dat deze zoektocht een meerwaarde zal creëren op het klassieke schoolbezoek. Dit keer hebben we ook een Franstalige versie gemaakt. Daarmee hopen we om meer Franstalige klassen aan te trekken.” De educatieve zoektocht ‘Jonge onderzoekers in Tongeren’ is gratis te verkrijgen bij Toerisme Tongeren, Via Julianus 2. Op voorhand bestellen bij Toerisme Tongeren kan via 012/80.00.70 of info@toerismetongeren.be.