Toekomstige tienermoeder van
17 jaar wint poëziewedstrijd

Elke Bruninx won met een gedicht over vrijheid de poëziewedstrijd van de bibliotheek in Tongeren. Schepen An Christiaens schenkt haar een boekenbon.
Karolien Coenen Elke Bruninx won met een gedicht over vrijheid de poëziewedstrijd van de bibliotheek in Tongeren. Schepen An Christiaens schenkt haar een boekenbon.

De poëziewedstrijd die de openbare bibliotheek van de stad Tongeren in het kader van de poëzieweek organiseerde, is gewonnen door Elke Bruninx, een toekomstig tienermoeder van 17 jaar uit Tongeren. Ze verwacht april dit jaar haar eerste kindje. Dat ze in verwachting is, was voor haar de aanleiding om een gedicht in te zenden voor de wedstrijd met “Vrijheid” als thema. “Juist omdat ik zwanger ben, voel ik me niet vrij. Of anders gezegd: ik voel me beperkt. Dat geldt ook voor m’n kindje dat in m’n buik zit. Als ik straks beval,  zijn we beiden weer vrij”, laat Elke Bruninx, die op Campus Plinius in Tongeren in het vijfde jaar van de richting boekhouding en informatica zit, horen. Schepen van cultuur An Christiaens mocht de winnares een bon van 25 euro schenken, geld waarmee ze boeken kan kopen bij de Standaard Boekhandel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.