Stiefvader breekt beentjes van huilbaby: man moet niet naar de gevangenis

thinkstock
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 25-jarige man uit Heers veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden met uitstel en een boete van 600 euro, omdat hij de tien maanden oude dochter van zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld. Ook de moeder kreeg een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel, omdat ze het misbruik niet meldde bij de politie of bij hulpverleners.

In 2014 kreeg de twintiger een relatie met de alleenstaande moeder uit Hoegaarden die bij hem en zijn vader introk. De relatie verliep zeer stroef, mede omdat het kind constant huilde. Dat zorgde voor frustraties bij de oververmoeide stiefvader.

Volgens een verklaring van de moeder zou de man zijn stiefdochter meermaals hardhandig bij haar armen gepakt hebben, haar meermaals dooreen geschud hebben en zelfs met de lakens en kussensloop in haar bedje hebben vastgebonden. Al die tijd was de moeder op de hoogte van de mishandeling. 

Kneuzingen in gezicht en op lichaam

Pas toen het meisje verschillende kneuzingen had in het gezicht en op haar lichaam ging de moeder naar een kinderarts die verschillende breuken vaststelde in de armen en benen van haar dochter. Het meisje werd overgebracht naar de spoedafdeling van Leuven en daar werden nog andere breuken vastgesteld die typisch zijn voor het schudden en rondzwaaien van een kind. 

Het misbruik zou volgens de artsen verschillende weken geduurd hebben. De man beweerde dat hij slechts een keer het meisje hardhandig heeft aangepakt, toen die niet wilde stoppen met huilen. Het meisje werd door de jeugdrechter in een pleeggezin geplaatst.

Getraumatiseerd uit gevangenis

Nadat de mishandelingen aan het licht kwamen, werd de man vijf maanden opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Daar kwam hij zwaar getraumatiseerd uit. De rechter sprak daarom de gevangenisstraf met uitstel uit. Zowel de man als de moeder moeten cursussen volgen, als ze niet de gevangenis willen ingaan.

De rechtbank in Tongeren.
belga De rechtbank in Tongeren.33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Wraakroepend!

 • Wilfried Vanden Berg

  En waar is media man Vermassen nu ? Dat kindje verdiend geen verdediging ? Met welk soort onmensen moet dat kindje opgroeien . Typische Belgische justitie. Geen geld,geen gerechtigheid . Mooi Belgie.

 • Marc Geerts

  Proficiat rechter van mijn zweetvoeten. Hier geef je een duidelijk signaal dat het eigenlijk niet zo erg is om een baby of kind te mishandelen. C4 nu en nooit nog aan het werk in justitie.

 • Diane Bernaerts

  Hoe jonger het slachtoffer, hoe belachelijker de strafmaat, lijkt het hier wel.

 • Jean Pollet

  dus ieder rechter heeft zo zijn eigen onafhankelijk inzicht van de feiten. Dus moet men geluk hebben met de rechter . Is dit dan een eerlijke rechtspraak ? waar men het hier over heeft ? de rechter is een mens die geleid word inzicht .... altijd juist ?