Stad breidt elektrisch wagenpark
uit met vier nieuwe voertuigen

Schepen Guy Schiepers en z’n collega Patrick Jans ontvangen de sleutels van de vier nieuwe elektrische wagens die de stad gaat leasen voor een periode van 60 maanden.
Stad Tongeren Schepen Guy Schiepers en z’n collega Patrick Jans ontvangen de sleutels van de vier nieuwe elektrische wagens die de stad gaat leasen voor een periode van 60 maanden.

Vandaag mochten de Tongerse schepenen Guy Schiepers en Patrick Jans de sleutels ontvangen van vier honderd procent elektrische auto’s. Het is de bedoeling dat de medewerkers van de stad zich tijdens hun dienst met de elektrische personenwagens kunnen verplaatsen. Met het leasen van de vier auto’s telt het elektrisch wagenpark zeven voertuigen. De stad zet met het in gebruik nemen van de vier wagens opnieuw een stap op het vlak van duurzame mobiliteit. Bovendien daalt de uitstoot van CO2 en neemt de hoeveelheid fijn stof in de lucht af. Met de nieuwe auto’s kan zonder bij te laden zo’n 370 kilometer gereden worden. Om de wagens op te laden staan verspreid in de stad negen laadpalen met elk twee laadpunten. De stad betaalt per maand voor het leasen van de wagens 520 euro, en de looptijd van de leasing bedraagt 60 maanden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.