Plofkraak op geldautomaat van bpost in Tongeren

De ravage is groot.
BELGA De ravage is groot.
Vier onbekenden hebben maandagochtend rond 3.45 uur een plofkraak gepleegd op een kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Er zijn vier daders gezien. De plofkraak gebeurde in de inkomhal waar de geldautomaten stonden. Het is niet duidelijk of er buit is gemaakt. “Het kantoor blijft voorlopig nog de hele week gesloten. Het onderzoek loopt nog volop”, zegt bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

Buurtbewoners hoorden een luide knal. Vervolgens reden de vier daders weg in een Audi RS. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is ter plaatse omdat er explosieven gebruikt zijn. Het gerechtelijk lab werd ingeschakeld voor een uitgebreid sporenonderzoek. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg kwam ook naar de Wijkstraat om te controleren of het gebouw nog veilig is om te betreden.

De postbedeling in Tongeren zal maandag ook vertraging oplopen, omdat het kantoor in de Wijkstraat ook als uitreikingspunt dienstdoet. De postbodes mogen pas rond 11 uur het kantoor weer binnen om de pakjes en brieven op te halen. “Het kantoor blijft voorlopig de hele week gesloten. Er zijn immers problemen inzake elektriciteit en dergelijke. De bewoners kunnen terecht in twee nabijgelegen postpunten. De dienst inzake pakjes zal ook naar de twee postpunten overgeheveld worden. Indien het nodig zou zijn, dan kan er een tijdelijk kantoor worden ingericht in een unit”, zegt Van Speybroeck.

Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie Limburg. Ongeveer vijftien buurtbewoners werden geëvacueerd en overgebracht naar een nabijgelegen sporthal, waar ze slachtofferhulp kregen aangeboden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • francois De Weerdt

    Geef die toch een heel zware straf zodanig dat die niet herbeginnen. Iemand die niet ziet hoe het geweld toeneemt,en niet wordt bestraft,is stekeblind.