Pionier van antiekmarkt en volksfiguur Guyke (82) is overleden

Guyke Willems stond elke zondag op zijn vaste stekje op de antiemarkt.
Foto Xavier Lenaers Guyke Willems stond elke zondag op zijn vaste stekje op de antiemarkt.
De bank aan de Koemarkt zal er tijdens de wekelijkse antiekmarkt voortaan leeg bijstaan, want Guyke Willems, de man er bijna 40 jaar lang elke zondag zijn spullen uitstalde, is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de pioniers van de markt die wekelijks zo'n 5.000 tot 10.000 antiekliefhebbers uit alle hoeken van de wereld over de vloer kreeg.

Met Guy Willems verdwijnt niet enkel de man die aan de basis ligt van het ontstaan van de antiekmarkt. Hij was ook een graag geziene Tongenaar.


Op Facebook verschenen dan ook heel wat rouwberichten: "Een monument is niet meer!" of "Hij zat altijd 'op dat benkske oan da groaf'", waarmee iemand verwees naar Guy's vaste stek op de antiekmarkt.

Koemarkt

Guyke was één van de eerste standhouders op de antiekmarkt. De bank tegenover de frituur op de Koemarkt was z'n wekelijkse habitat. Vorig jaar bestond de antiekmarkt 40 jaar. Dat vierde de stad door Guy Willems' naam te vereeuwigen in de bank waar voor hem en de antiekmarkt alles begon.


Bijna elke zondag was hij er van de partij. Enkel een zwaar ongeval in oktober 2013, toen hij onder de wielen van een vrachtwagen terechtkwam, hield hem negen maanden weg van de markt. Na zijn herstel in het ziekenhuis, verbleef hij tot zijn overlijden in woonzorgcentrum Aurora. (LXB)