Patrick Dewael: “Dit krijg je als je spreekt over een Marrakechcoalitie”

Liberaal boegbeeld Patrick Dewael hield naar eigen zeggen al voor de verkiezingen zijn hart vast. De Limburgse lijsttrekker voor de federale kamer sluit zich intussen wel volmondig aan bij partijvoorzitster Gwendolyne Rutten, die elke coalitie en samenwerking met Vlaams Belang uitsluit.

“Als ik de Limburgse resultaten analyseer, hebben we met Open Vld nog redelijk stand gehouden tegen Vlaams Belang”, vindt Dewael. “We verliezen op de federale lijst amper, maar toch spelen we een zetel kwijt. Dat is natuurlijk erg betreurenswaardig voor onze partij. Tien weken geleden zou ik zwaar ontgoocheld geweest zijn. Maar de laatste tendensen en peilingen waren duidelijk. In die zin ben ik nog min of meer tevreden met wat we behaald hebben. De verklaring is niet zo ver te zoeken: als zelfs onze voormalige coalitiepartner N-VA ons wegzet als een Marrakechcoalitie, dan zet je een gevaarlijke tendens in gang. Ze hebben op die manier in de kaart gespeeld van het Vlaams Belang, want de kiezer verkiest toch altijd liever het origineel dan de kopie. Dat is vandaag wel heel duidelijk gebleken.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric maier

    De NVA zei dat niet zomaar... ze hebben ook het Marrakesh akkoord gesteund. Bovendien is die ondertekening van Michel voor Belgie, tegen de grondwet. De meerderheid in de regering was tegen en enkel dat telt. Verder denkt men nog altijd dat mensen achterlijk zijn, maar alle wetgevingen, teksten etc staan op internet en mensen zijn bereid opzoekingen te doen, wat hen ook mondiger maakt en niet achterlijk. Het zou van respect getuigen in de spiegel te gaan kijken.