Opstart gemeenteraad
met en voor kinderen

Nog dit voorjaar zal onder de naam J-Team de kindergemeenteraad in Tongeren opnieuw starten. Alle kinderen die in het zesde leerjaar van het lager onderwijs les volgen in een Tongerse school mogen zich voor een plaats in de kinderzitting kandidaat stellen. 

Volgens burgemeester Patrick Dewael moeten kinderen de kans krijgen om democratische ervaringen op te doen. “Vaak bedenken volwassenen allerlei kindvriendelijke initiatieven. Wat blijkt? In het hele beslissingsproces komen geen kinderen aan te pas”, aldus Dewael. “Nochtans zijn hun ideeën vaak de meest creatieve en bieden het meeste kans op succes.”

“We vinden het belangrijk dat de jeugd betrokken wordt bij het beleid”, vult schepen van Jeugd An Christiaens aan. “De kinderraad is hiervoor de ideale plek. Het is nooit te vroeg om te starten met betrokkenheid en participatie. Als de kindergemeenteraad is samengesteld, zullen we met de kinderen intensief werken rond een thema dat ze zelf mogen kiezen. Na afloop wordt een duidelijk voorstel aan het college voorgelegd.” 

Meer info: jeugd@stadtongeren.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.