Opnames negende seizoen ‘De Rechtbank’ gestart in Tongeren

Rechter Ariane Braccio was een van de rechters die het vorige seizoen gevolgd werd. Ook vandaag volgde de ploeg van Vier haar zitting in Tongeren.
Karolien Coenen Rechter Ariane Braccio was een van de rechters die het vorige seizoen gevolgd werd. Ook vandaag volgde de ploeg van Vier haar zitting in Tongeren.
De opnames voor het negende seizoen van het Vier-programma ‘De Rechtbank’ zijn gestart. Vandaag streken de camera’s neer in de correctionele rechtbank in Tongeren.

De strafrechtbank in Tongeren maakte ook vorig seizoen al deel uit van het programma. De ploeg zal de volgende maanden op geregelde tijdstippen de zittingen in Tongeren volgen. Volgens persverantwoordelijke Lies Maesschalck wordt er ook op verschillende andere locaties gedraaid.  “Welke rechtbanken definitief in het programma opgenomen zullen worden, is nog afhankelijk van de zaken die we zullen kunnen draaien. De uiteindelijke selectie volgt pas na de draaiperiode. We proberen alvast voor wat variatie te gaan.” Het concept van het programma verandert niet. Het nieuwe seizoen van ‘De Rechtbank’ zal in het najaar uitgezonden worden.