Louis (9) helpt 900 kinderen in Nepal aan beter leven

Louis Boosten is negen jaar oud en heeft een gouden hart. Dat bewijst hij met het maken, schilderen, inpakken en verkopen van exclusieve kaarsenhouders. Waaruit ze zijn vervaardigd, wilde hij niet verklappen. "Dat blijft geheim, ik wil niet dat anderen te weten komen uit welke materialen de houders worden gemaakt", liet hij zich ontvallen.

Louis Boosten tussen de kaarsen die hij verkoopt ten voordele van kinderen in Nepal
Mine Dalemans Louis Boosten tussen de kaarsen die hij verkoopt ten voordele van kinderen in Nepal

Louis, die hulp krijgt van z'n mama Caroline Lambrechts, doet de actie in het kader van de Warmste Week. "Vorig jaar had een kindje voor 3.000 euro snoep verkocht", vertelde de ondernemende jongen met het hart op de juiste plaats. Het inspireerde hem om ook iets te doen. "Alleen, de opbrengst van de verkoop van de kaarsenhouders gaat naar een goed doel". 

Lichtjes

Het geld -momenteel is al meer dan 3.000 euro binnen en er zijn nog bijna drie maanden te gaan vooraleer de Warmste Week erop zit - gaat naar de vzw Helpende Handen voor Nepal. De naam van de actie van Louis is daar ook aan gelinkt: een lichtje voor Nepal! "We hopen om veel meer bij elkaar te krijgen. We denken aan 8.000 euro. Maar met de 3.000 die we nu al binnen hebben, kunnen we voor een periode van drie jaar alle medische kosten van een Nepalese school met 900 leerlingen betalen", vulde Caroline Lambrechts aan. "Bovendien helpen we de arme kinderen op die school. Het zijn er 150."

School

Louis koos om meerdere redenen voor het project in Nepal. "De kinderen kunnen daar niet of nauwelijks lezen of schrijven. Kunnen ze dat, dan zijn ze in staat om brieven te schrijven." Louis heeft nog een bijzondere reden waarom hij een Lichtje voor Nepal samen met z'n mama organiseert. Louis en z'n ouders hebben Suhan (10) uit Nepal financieel geadopteerd. "Jaarlijks sturen we 150 euro op waarmee we de studies van de jongen kunnen betalen", liet de mama van Louis horen. Suhan is geboren in een arm gezin en heeft epilepsie. De behandeling kan het gezin niet betalen."

Louis met de foto van Suhan (10) uit Nepal
Mine Dalemans Louis met de foto van Suhan (10) uit Nepal

Geld zelf afgeven

Hoe komt het geld bij de kinderen in Nepal terecht? "Ik ga dat zelf ginder afgeven", verraste Louis. Het staat vast dat hij met z'n ouders en de stichter van Helpende Handen voor Nepal Alain Huyghen gaat afreizen naar Nepal. "Alleen, de juiste datum moeten we nog bepalen", voegde Caroline Lambrechts er aan toe. Dat haar enig kind graag anderen in nood wil helpen, verbaast haar niet. "Mensen helpen zit Louis in het bloed", bekende ze. "Dat had hij al van toen hij twee jaar was. Als een kindje op school of een neefje van Louis viel, was hij er als de kippen bij om hen te troosten. Wat hij nu doet voor de kinderen in Nepal is typisch Louis", besluit z'n mama die nog een oproep doet naar mensen die de materialen voor het maken van de kaarsenhoudens willen sponsoren. "Zo kunnen we nog méér geld bijeen krijgen voor ons goede doel." Meer info bekom je met een mail naar lichtjevoornepal@gmail.com.  

Louis Boosten maakt samen met zijn mama Caroline Lambrechts kaarsen voor Nepal.
Mine Dalemans Louis Boosten maakt samen met zijn mama Caroline Lambrechts kaarsen voor Nepal.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.