Leerlingen houtbewerking van het VIIO
Tongeren ontwerpen toog van fuifzaal Hal P

Burgemeester Patrick Dewael en schepenen Guy Schiepers, An Christiaens, Patrick Jans en Gerard Stassen proberen de nieuwe toog uit en stellen de herstelbare beker voor die voortaan gebruikt wordt in de fuifzaal van Hal P.
Mine Dalemans Burgemeester Patrick Dewael en schepenen Guy Schiepers, An Christiaens, Patrick Jans en Gerard Stassen proberen de nieuwe toog uit en stellen de herstelbare beker voor die voortaan gebruikt wordt in de fuifzaal van Hal P.

Het interieur van de fuifruimte in Hal P is vrijdag voorgesteld. Voor het pand aan het stadspark op domein Plinius in Tongeren hebben de laatstejaars van de afdeling hout aan het VIIO in Tongeren de toog ontworpen, gemaakt en geplaatst. Ook het podium in de zaal is van hun hand.  

Hal P gaat ook groen. “We hebben 1.500 plastic herbruikbare bekers gekocht”, zegt de schepen van jeugd An Christianes (tongeren.nu). Vanaf 2020 geldt namelijk een verbod op het gebruik van wegwerpbekers. De bekers zijn geproduceerd door Festicup, een bedrijf dat in 2018 als starter van het jaar werd uitgeroepen.  “De bekers worden gratis ter beschikking gesteld van de verenigingen die een fuif in Hal P organiseren”, vervolgt de schepen. 

“Om Hal P en al z’n faciliteiten nog beter bekend te maken bij de jeugd heeft de jeugddienst van de stad een folder gemaakt die op 500 exemplaren wordt verspreid. Hierin staat heel wat concrete informatie over het gebruik van de hal. Wat kost het om de fuifzaal of andere lokalen te huren? Hoe moet je een ruimte reserveren? De brochure bevat ook een luik met praktische afspraken. De folder is ook digitaal beschikbaar. Meer info op www.jeugdtongeren.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.