Laadpalen voor elektrische fietsen op 20 plaatsen in Tongeren

Tongeren gaat 20 laadpalen voor elektrische fietsen plaatsen, en hiervoor krijgt de stad subsidie van het Vlaams Energieagentschap.
Foto Mine Dalemans Tongeren gaat 20 laadpalen voor elektrische fietsen plaatsen, en hiervoor krijgt de stad subsidie van het Vlaams Energieagentschap.
Het schepencollege van Tongeren zal op 20 locaties in de stad laadpalen voor elektrische fietsen plaatsen.

Om voor een subsidie in aanmerking te komen, konden steden en gemeenten een project indienen bij het Vlaams Energieagentschap. Tongeren krijgt nu van Vlaams energieminister Lydia Peeters financiële ondersteuning voor de laadpalen. “We ontvangen een toelage van 27.000 euro en de stad komt met nog eens ruim 10.000 euro tussen in de kostprijs voor de plaatsing van de laadpalen”, legt Patrick Jans, schepen van Mobiliteit, uit. “Elektrisch fietsen wint aan populariteit, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer, en is goed voor het milieu. Daarom dragen wij als gemeente graag ons steentje bij om elektrisch fietsen te stimuleren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.