Kleuters openen museum voor
één dag met en over Dino’s

De kinderen hebben een week gewerkt rond dinosaurussen, ze stellen hun werkjes tentoon aan ouders, opa's en oma's.
Karolien Coenen De kinderen hebben een week gewerkt rond dinosaurussen, ze stellen hun werkjes tentoon aan ouders, opa's en oma's.

Ook kleuters zijn tuk op dinosaurussen! Dat lieten de 38 kleuters die daar naar school gaan zien met de creaties van dino’s die ze met hun kleuterjuffen in elkaar geknutseld hebben. Met hun werkjes openden ze zelfs, zij het maar voor één dag, een eigen Dino-museumpje. “Alle ouders, oma’s en opa’s zijn komen kijken naar wat de creativiteit van hun oogappels opgeleverd heeft”, vertelt kleuterjuf Nele Brone. “Het is op vraag van onze kleuters dat we rond Dino’s hebben gewerkt.” Met stukken eierkarton, wc-rolletjes, koffiedorpjes en ander afval hebben ze dino’s gemaakt. Daar bleef het niet bij. Ook fossielen hebben ze uit afvalmateriaal geknutseld. Zelfs een vulkaan hebben ze gebouwd. “Ouders en grootouders die zijn komen kijken, moesten een bezoek aan ons museum niet met geld betalen maar met steentjes”, aldus nog Nele Brone. “Zo leerden we de kleuters tellen met steentjes.”

Een zandbak met fossielen.
Karolien Coenen Een zandbak met fossielen.
Om het Dino-museum te bezoeken moest met steentjes en niet met geld betaald worden. Kwestie van de kleuters te leren tellen.
Karolien Coenen Om het Dino-museum te bezoeken moest met steentjes en niet met geld betaald worden. Kwestie van de kleuters te leren tellen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.