Kamperen voor schoolpoort definitief afgelopen voor Tongerse ouders: basisscholen trekken digitale kaart

Aan Tongerse basisscholen gaan voortaan geen ouders meer kamperen omdat alle scholen akkoord zijn gegaan om de kinderen digitaal te laten inschrijven.
Lukas Aan Tongerse basisscholen gaan voortaan geen ouders meer kamperen omdat alle scholen akkoord zijn gegaan om de kinderen digitaal te laten inschrijven.
Kamperen voor de schoolpoort? Voor Tongerse ouders die hun kinderen in een van de 18 basisscholen in de stad willen inschrijven, behoort het definitief tot het verleden. 

De kleuter- en basisscholen hebben immers een akkoord gesloten om over te schakelen op een digitaal inschrijvingssysteem. Ook de vijf gemeentelijke basisscholen springen mee op de kar. Daarvoor gaf de gemeenteraad groen licht. 

“In eerste instantie was afgesproken dat scholen in héél het land verplicht zouden worden om over te gaan tot een digitaal inschrijvingssysteem”, zegt schepen van Onderwijs Guy Schiepers (tongeren.nu). “Maar dat gaat tot nader order niet door omdat Wallonië afhaakte. Daardoor krijgen de basisscholen de keuze tussen een klassieke of een digitale inschrijving. In Tongeren trekken we unaniem de digitale kaart. We kiezen voor duidelijkheid en transparantie.” De scholen zijn het ook eens over de criteria die gehanteerd worden voor het bepalen wie voorrang heeft bij de inschrijvingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.