Jurylid wordt onwel bij uitleg van wetsdokter, assisenproces tijdelijk stilgelegd

Voorzitter Dirk Thys onderbrak de zitting en vroeg iedereen om de zittingszaal te verlaten. Het jurylid werd vervangen.
Joel Hoylaerts / Photonews Voorzitter Dirk Thys onderbrak de zitting en vroeg iedereen om de zittingszaal te verlaten. Het jurylid werd vervangen.
Het assisenproces in Tongeren is deze namiddag rond 16.15 uur tijdelijk stilgelegd, omdat een mannelijk jurylid onwel was geworden. Het jurylid werd onwel op het ogenblik dat wetsdokter Wim Van de Voorde zijn bevindingen toelichtte.

De wetsdokter gaf een beschrijving van de bloedsporen in de slaapkamer van slachtoffer Toni Danti en van de 52 steek- en snijletsels die het slachtoffer opliep: 17 in gelaat en hals, 8 in de borst en 27 in armen en benen. 

Bloederig

“Hij heeft een aantal steken opgevangen met zijn handen en benen maar de steekletsels in de hals en gelaat waren dodelijk,” besloot de professor. “We telden 10 doorboringen in de grote halsader aan de rechterkant. In de linkerzijde van de hals had hij een 10 centimeter diepe steekwonde.” Dieper ging niet, want het wapen botste op de wervelkolom. Er werden ook beelden getoond, beschuldigde Roberto S. bekeek die bloederige beelden zonder probleem. 

Een mannelijk jurylid werd op dat moment onwel.
De wetsdokter zelf schoot de man te hulp. Assisenvoorzitter Dirk Thys onderbrak meteen de zitting en vroeg iedereen de zaal te verlaten. Het bewuste jurylid werd vervangen, rond 16.45 uur is het proces hervat. Het reservejurylid zal de man die onwel geworden is definitief vervangen als lid van de volksjury, die nu bestaat uit 7 vrouwen en 5 mannen.

De 31-jarige Roberto S. uit Genk staat sinds vrijdag 7 juni in het Tongerse hof van assisen terecht voor doodslag op de 60-jarige Antonio Danti uit Genk. Danti werd op 28 maart 2012 in de slaapkamer van zijn appartement in Winterslag (Genk) dood aangetroffen. Danti was een cokegebruiker en -dealer. Een van zijn afnemers was Roberto S., wiens dna werd teruggevonden.

Slachtoffer Antonio Danti. Zware slagaderlijke bloedingen in de hals veroorzaakten zijn dood.
RV Slachtoffer Antonio Danti. Zware slagaderlijke bloedingen in de hals veroorzaakten zijn dood.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ingrid Vantroostenberghe

    mensen verplichten om in de jury te zetelen En dan dikwijls verplicht vreselijke beelden te zien. Niet iedereen kan ertegen en dan moeten die mensen misschien levenslang een trauma aan overhouden.