Gokverslaafde krijg celstraf voor oplichting met concerttickets

J. (27) uit Tongeren kijkt op tegen een celstraf van vijftien maanden en een boete van 1.200 euro, beide met uitstel, omdat hij minstens negentien slachtoffers oplichtte via de tweedehandswebsite Kapaza.

Tussen april en november 2015 bood hij valse tickets voor concerten en muziekfestivals aan, waarvoor de slachtoffers geld op zijn bankrekening storten. Met het geld trok de gokverslaafde twintiger naar het casino. De openbare aanklager vermoedt dat de man zo nog meer slachtoffers maakte.


"Uit nazicht van de bankrekening van beklaagde blijkt dat de man nog meer mensen zou hebben opgelicht. Wij tellen 48 slachtoffers, maar niet iedereen heeft aangifte gedaan. Voor beklaagde was dit een fulltime job."


J. werd eerder al veroordeeld voor soortgelijke feiten. Zijn advocaat vroeg een straf met uitstel.


"Er moet iets gedaan worden aan zijn verslaving. Als er opnieuw een periode van herval komt, vrees ik dat er weer slachtoffers zullen vallen." De rechtbank hield rekening met het schuldinzicht van beklaagde en het feit dat de twintiger al enkele slachtoffers vergoedde en legde de celstraf met uitstel op onder voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat J. zich laat begeleiden voor zijn gokverslaving. (VCT)