Gault&Millau bekroont Lucie & Jimmy

NA NIPT VERLIES IN VTM-REEKS 'MIJN RESTAURANT' MOOIE TROOSTPRIJS VOOR KOPPEL

Jimmy en Lucie kunnen vieren met hun score van 13 op 20.
Borgerhoff Jimmy en Lucie kunnen vieren met hun score van 13 op 20.
Het Tongerse restaurant 'Lucie & Jimmy' is één van de drie Limburgse nieuwkomers in de Gault&Millau-gids dit jaar. Een mooie culinaire bekroning voor het koppel, dat enkele jaren geleden nog de eindoverwinning in 'Mijn Restaurant' door de vingers zag glippen. "Ondertussen nemen mensen ons in de keuken gelukkig au serieux", lacht Jimmy.

Vorige week kon u alweer enkele nieuwe adresjes vinden in de Bib Gourmand, maandag was het aan de mensen van Gault&Millau om hun staalkaart van de beste Belgische restaurants op de wereld los te laten. Over het hele land goed voor meer dan 1.000 adressen en ook Limburg is daarbij flink vertegenwoordigd met een vijftigtal vermeldingen. Beste Limburgs restaurant blijft volgens de gids 'Slagmolen' in Opglabbeek met een flinke score van 18 op 20. Het Tongerse 'Magis' (met 17 op 20) en het Houthalense 'Innesto' (met 16 op 20) vervolledigen de top drie.

Opvallende nieuwkomer

Nieuwkomers in de lijst zijn 'De Molen' in Genk en 'Fleurie' in Peer. Beiden krijgen de stempel 'Aanbevolen' (onder 13 op 20 worden geen quoteringen meer gegeven). Opvallendste nieuwkomer en de enige zaak van de drie die echt met punten naar huis mag, is 'Lucie & Jimmy' in Tongeren. U kent hen wellicht wel nog van een eerdere reeks van het VTM-programma 'Mijn Restaurant'. Het sympathieke koppel moest er toen met 'Terrae' de duimen leggen in de finale maar krijgt nu met een 13 op 20 wel mooie punten in de culinaire gids.


"Voor ons kwam het nieuws alvast als een echte verrassing", zegt Jimmy Michiels. "We hadden wel een uitnodiging voor de voorstelling gekregen maar de bevestiging kwam er pas toen de eerste telefoontjes van de media binnenstroomden. We zijn natuurlijk heel blij dat we in deze gids zijn opgenomen. Het is een mooie bekroning voor al het werk dat we hier de voorbije 3,5 jaar hebben geleverd."

"Lik op stuk geven"

Het koppel kan zo meteen ook de criticasters op de tv-kookshows lik op stuk geven. "Het voelde toch alsof we vlak na 'Mijn Restaurant' niet echt au sérieux werden genomen. Dat mensen een meer afwachtende houding aannamen. Dat is nu wel voorbij, denk ik. De zaak draait super en onze klanten zijn heel erg tevreden. Bovendien hoeft het hier niet te eindigen natuurlijk. Onze score laat nog ruimte om te groeien", zegt Jimmy.