Een winterlinde als herinnering
aan slachtoffers Grote Oorlog

Schepenen Patrick Jans en An Christiaens planten een vredesboom voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in Tongeren.
Mine Dalemans Schepenen Patrick Jans en An Christiaens planten een vredesboom voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in Tongeren.

Naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar wapenstilstand waardoor de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd, hebben 220 steden en gemeenten in ons land al een vredesboom geplant. Ook Tongeren heeft dat gedaan. Schepen Patrick Jans en z’n collega An Christiaens hebben op de hoek van de Hossenstraat met de Smisberg een vredesboom in de grond gestopt. “We hebben gekozen voor een winterlinde”, aldus de twee schepenen. “Deze boomsoort wordt al sinds lang als vredes- of getuigenboom aangeplant. Hij wordt heel oud en heeft een hoog herstellingsvermogen”, vullen ze aan. “Met de keuze leggen we een symbolische link naar het belang van de natuur in tijden van oorlog, hoe die natuur zelf de oorlog overleeft en zelfs nieuwe kansen biedt. Een eik, es of linde planten bij een speciale gelegenheid is een aloude traditie”, besluiten Jans en Christiaens.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.