Doe eens origineel en verken Tongeren al ‘voetbalgolfend’

Schepen van toerisme An Christiaens en medewerkers van Toerisme Tongeren mogen als eersten een partij City Foot golf spelen.
Karolien Coenen Schepen van toerisme An Christiaens en medewerkers van Toerisme Tongeren mogen als eersten een partij City Foot golf spelen.
Tongeren is weer een attractie rijker. Sinds woensdag kunnen toeristen in het centrum van de stad een partijtje City Foot Golf spelen. 

Het gaat om een aangepaste versie van het al eerder gelanceerde City Golfspel dat met matjes, golfclubs en zachte golfballetjes gespeeld wordt. Bij City Foot Golf wordt met een zachte of harde voetbal naar een hole getrapt. Na Hasselt en Sint-Truiden is Tongeren de derde Limburgse stad waar City Foot Golf gespeeld kan worden. “Met voetgolf spelen we in op de stijgende vraag om een stad op een belevingsvolle en sportieve manier te verkennen”, stelt Vincent Hellemans, de bedenker en organisator van het spel.

Eerste partij

Schepen van Toerisme An Christiaens en medewerkers van Toerisme Tongeren  mochten als eersten proberen om een vederlichte of hard opgepompte voetbal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole (een ronde kuip met vlag) te trappen. “Het spel wordt in groepen van twee of meer gespeeld”, vertelt de schepen. “Het spel versterkt het groepsgevoel en is geschikt voor een teambuilding.”

Teambuilding

“Met de dienst toerisme willen we de komende jaren sterker inzetten op kleinschalige congressen en teambuildingsacitviteiten. Door hun jarenlange ervaring en know-how is City Golf (het bedrijf van Hellemans red.) de ideale partner”, laat de schepen horen. Hellemans heeft in Tongeren een route van een kleine kilometer uitgewerkt. Op zes locaties in de binnenstad wordt halt gehouden om een partij voetbalgolf te spelen. “Op elke plek krijgen de deelnemers ook informatie over de bezienswaardigheden”, zegt de zaakvoerder van City Golf. Zo kan er gegolfd worden aan het Gallo- Romeinsmusuem, de Julianus Shopping, het stadspark De Motten en nog andere plaatsen waar een verhaal over een gebouw, monument of personen valt te vertellen. 

Meer info over het nieuwe spel vind je op info@cityfoodgolf.be.

Schepen van toerisme An Christiaens lanceert een nieuw spel om plekjes in Tongeren op een sportieve en belevingsvolle manier te ontdekken: City Foot Golf!
Karolien Coenen Schepen van toerisme An Christiaens lanceert een nieuw spel om plekjes in Tongeren op een sportieve en belevingsvolle manier te ontdekken: City Foot Golf!Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.