Dertiger haalt agressief uit nadat kind hele nacht weent: 14 maanden cel

Themabeeld
Mine Dalemans Themabeeld
Een 30-jarige Tongenaar haalde op 3 mei 2018 zwaar uit naar zijn ex en haar zoontje (2). Zijn stoppen sloegen door nadat het kind de hele nacht gehuild had. Het slachtoffertje hield een kaakbreuk over aan de agressie.

De Tongenaar gaf toe dat hij in mei 2018 zwaar fysiek geweld pleegde op zijn ex en haar autistisch zoontje van twee jaar oud. Nadat het kind een hele nacht huilde en ook ’s ochtends niet kalmeerde, greep hij de jongen bij de arm en smakte het kind tegen de muur. Ook de moeder van het kind, die tussenbeide had willen komen, pakte hij hardhandig aan.

Nachtmerries

Het kindje hield een kaakbreuk over aan de aanval, heeft nog steeds last van nachtmerries en is nog in begeleiding. Aan de moeder van het slachtoffer moet F. (30) een morele schadevergoeding van 500 euro betalen en een provisionele materiële schadevergoeding van 1 euro. Voor haar zoontje werd een deskundige aangesteld die het kind verder zal onderzoeken.

Spijtig voorval

“Het kind had de hele nacht en de hele ochtend gehuild en dat is hem te veel geworden. Het is dan uit de hand gelopen. Dat is een spijtig voorval maar het is menselijk,” pleitte zijn advocaat, die benadrukte dat het om een eenmalig feit ging. Ze vroeg haar cliënt, die ook de diagnose autisme kreeg, een straf met uitstel onder voorwaarden op te leggen.

De strafrechter volgde die vraag en legde de celstraf van 14 maanden met uitstel op onder voorwaarden. Zo moet F. een alcohol- en drugsverbod respecteren, moet hij werk zoeken en mag hij geen contact opnemen met moeder en kind. Naast de celstraf werd ook een boete van 800 euro opgelegd. Ook hiervoor kreeg F. uitstel onder voorwaarden.