Cultuurfestival MoMent Tongeren wil verbinden

Judith Nab neemt voor De Grote Reis kinderen mee op sleeptouw met deze bus.
Benoit De Freine Judith Nab neemt voor De Grote Reis kinderen mee op sleeptouw met deze bus.
De komende maanden loopt de derde editie van het festival MoMent. Tongenaren kunnen opnieuw proeven van kunst, theater, film, poëzie en muziek. “Voor het eerst rollen we MoMent ook uit in de dorpen rond de stad”, licht schepen van Cultuur An Christiaens toe.

“We zetten sterk in op projecten en performances voor kinderen, en we betrekken hen daar ook actief bij. Ook ligt de focus op het ontdekken van talenten, waarbij we kansen geven aan jongeren”, geeft ze nog mee.  Dit jaar kent Vlaams minister van cultuur Sven Gatz 240.000 euro toe voor de realisatie van MoMent, de stad neemt de andere helft voor haar rekening.

De aftrap werd gegeven met de voorstelling van ‘De Grote Reis’ van Judith Nab. Zij neemt nog op 6 en 7 april kinderen mee op ‘een reis rond de wereld’ in 35 minuten met een bus. Hierbij voel je de spanning en het avontuur van het onderweg zijn. “De bus trekt naar 9 scholen, en goed 1.500 kinderen kunnen een wereldreis mee beleven”, aldus An Christiaens. De Grote Reis loopt 12 dagen in Tongerse scholen. Een andere eye-catcher is de voorstelling ‘Tussen hond en wolf’, die loopt van 12 tot 15 augustus. Zo’n 40 toeschouwers nemen plaats op een rijdende tribune, die wordt voortgetrokken door een tractor. Twee uur lang maakt de tribune een tocht door de stad. Met een koptelefoon op luister je ondertussen naar het liefdesverhaal van Julia en Robbert, die elkaar ontmoeten en één nacht samen doorbrengen. Onderweg geniet je van het materiële erfgoed van Tongeren. Het volledige programma is te vinden op http://www.momenttongeren.be.

Benoit De Freine
Benoit De Freine
Met deze bus kunnen kinderen een reis rond de wereld maken in 35 minuten.
Benoit De Freine Met deze bus kunnen kinderen een reis rond de wereld maken in 35 minuten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.