Ciao Tongeren: zelfs met het mindere weer over de koppen lopen

 Ronny Filippini bakte pizza's in de schaduw van de basiliek.
TONY VAN GALEN Ronny Filippini bakte pizza's in de schaduw van de basiliek.
Voor het achtste jaar op rij bracht Ciao Tongeren een zuiders Italiaans feestje in hartje stad. Voor die ene keer duldt Ambiorix  wat Romeinse sfeer in zijn stad, in de schaduw van de basiliek.

De Tongerse binnenstad werd tijdens deze Italiaanse dag omgetoverd tot een Zuiders plein. Het centrum fleurde op met groen, wit en rood. Elk jaar wordt er moeite gedaan om dit Italiaans event gezellig en netjes in te kleden. De vlaggen van Ciao Tongeren hingen alvast te wapperen in het straatbeeld om iedereen in de sfeer te brengen.

Stokpaardje

“Met deze 8ste editie is Ciao Tongeren intussen een vaste waarde, één van de stokpaardjes onder de Tongerse events. Op het gebied van toeschouwers zijn er niet veel evenementen in de eerste stad van het land waar meer bezoekers op afkomen. Zelfs tijdens dit minder goed weer, was het over de koppen lopen”, zegt burgemeester Patrick Dewael. De Grote Markt en omliggende straten en pleinen vormden het Zuiderse decor voor meer dan vijftig Italiaanse standhouders. De hippe caravans en foodtrucks verwenden bezoekers met smaakvolle drankjes en heerlijke gerechten. Het succesrecept van dit event: Italiaanse producten spreken tot de verbeelding. Boudewijn Aerts uit Neerpelt vond het alvast een leuke editie. “ Ik kom elk jaar naar dit Italiaans feest en toegeven de Italiaanse temperaturen lieten het vandaag wat afweten, maar de Tongerse gezelligheid en gastvrijheid waren weer hartverwarmend”, aldus Aerts.

TONY VAN GALEN
TONY VAN GALEN
TONY VAN GALENReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.