Blinde maakt prentenboek over geleidehonden

Kinderen van de lagere school Jeugdland uit Tongeren mochten als eersten de voorstelling van het kinderboek over geleidehonden bijwonen.
Karolien Coenen Kinderen van de lagere school Jeugdland uit Tongeren mochten als eersten de voorstelling van het kinderboek over geleidehonden bijwonen.
Om kinderen de wereld van de geleidehonden te leren kennen, heeft Julius Schellens (70) uit Hulsthout een boek geschreven: ‘Mijn ogen zijn jouw ogen’. Vrijdag stelde hij het kinderboek voor bij het Belgisch Centrum Geleidehonden in Tongeren. “Vandaag laten al meer winkels, cafés, brasseries en restaurants blinden met een geleidehond toe”, stelt Julius Schellens die al 16 jaar z’n trouwe viervoeter Willow overal mee naartoe neemt.

“Er is nog veel onbegrip tegenover een geleidehond. Met het boek wil ik kinderen bewustmaken van wat een geleidehond doet”, bekent Julius die voor het boek samenwerkte met Ruth Wielockx. De laatste is naast pleegmoeder voor de puppy’s ook kinderauteur en illustratrice. Ze heeft de prenten in het boek getekend, en het boek naar kinderen vanaf 8 jaar vertaald. 

Respect

Julius hoopt met het boek dat kinderen meer respect gaan tonen voor mensen met een beperking en hun geleidehond. “Hij is niet alleen m’n metgezel, hij is ook en vooral m’n levend hulpmiddel die me een enorme onafhankelijkheid en een grote zelfredzaamheid geeft”, licht hij toe.  Het boek bestaat uit twee delen: een dagboek van een geleidehond waarin Julius de belevenissen met z’n geleidehond (Willow is z’n derde hond) neerschrijft, en het bevat ook een educatief luik. Hierin geeft hij tips aan de kinderen. “Ik leg hen uit hoe een geleidehond wordt opgeleid en wat hij allemaal moet kunnen”, besluit Julius Schellens. Het boek is vanaf vandaag in alle boekhandels te koop. Mer info op www.clavisbooks.com.

De twee auteurs samen met hond Willow en de kinderen.
Karolien Coenen De twee auteurs samen met hond Willow en de kinderen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.