Bestuurder zonder rijbewijs scheurt tegen 195 kilometer per uur weg voor politie

Toon Royackers
De lokale politie is afgelopen zondag in Tongeren een auto op het spoor gekomen met een gestolen nummerplaat op de Luikersteenweg. De bestuurder reed in de richting van Tongeren-centrum, toen hij in beeld kwam van de politiecamera’s.

De ploegen begonnen dadelijk uit te kijken naar de wagen en konden de Audi A4 uiteindelijk aantreffen op een parking langs de Luikersteenweg. De bestuurder zat nog in zijn auto. Op het moment dat hij de politie zag, gaf hij meteen plankgas. Bij de achtervolging die daarom volgde, werden snelheden tot 195 kilometer per uur gehaald op de gewestwegen. Na twintig minuten stopte de man aan de Romeinse Kassei. De bestuurder reed niet alleen met gestolen nummerplaten rond, hij had ook geen rijbewijs. Zijn auto bleek bovendien niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. Zelf legde de man een positieve speekseltest af voor drugs.

Zijn wagen werd meteen in beslag genomen. De bestuurder zelf ging met de nodige pv’s naar huis. Hij zal zich later nog moeten verantwoorden voor de politierechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.